Након проглашења ванредног стања на територији Републике Србије због пандемије корона вируса у Пожаревцу је у понедељак, 16. марта, заседао градски Штаб за ванредне ситуације.

На територији града Пожаревца ограничава се радно време у угоститељским објектима од 8 до 20 часова, изузев доставе хране на кућну адресу које се може обављати и ван наведеног временског периода. Ова мера подразумева и забрану боравка више од 50 људи у затвореном простору, коју ће контролисати надлежне службе.

Препоручује се одлагање свих јавних скупова, посета и манифестација у јавним установама, пожаревачком Спортском центру, Центру за културу, Народном музеју, Галерији Милене Павловић Барили, Историјском архиву, Туристичкој организацији и Народној библиотеци.

Налажу се појачане мере одржавања хигијене у граду. Такође, препоручује се да то учине и управници зграда у стамбеним објектима којима руководе.

Штаб за ванредне ситуације обавештава грађане да се поступа и по препорученим мерама Владе Републике Србије о ванредном стању, прекиду рада фитнес центара и теретана, спортских вежбалишта, дневних центара за стара лица и осталих места на којима се окупљају грађани у већем броју.

Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца и командант Штаба апелује на грађане да се стриктно придржавају свих упутстава које прописује новонастало стање, како због личног, тако и због колективног здравља нације.

-Позивам грађане да се информишу искључиво путем релевантних медија, да не шире панику и непроверене информације, посебно путем друштвених мрежа, апелујем на мобилност и поштовање мера које су прописале надлежне институције, али и на солидарност. Надлежни су већ означили старије суграђане као посебно осетљиве на овај вирус и зато апелујем на млађе да се „нађу“ својим комшијама, рођацима, пријатељима. Напомињем да нема места паници и позивам вас да учинимо све да помогнемо да наша држава и град изађу из ове ситуације, уверен сам још јачи и као друштво и као нација, нагласио је Спасовић и додао да град очекује уредбу Владе Републике Србије о ванредном стању којом ће бити прецизиране мере и обавезе локалних самоуправа и штабова за ванредне ситуације.

 

Кол центар

Од четвртка 19. марта, у граду Пожаревцу почиње са радом Кол центар уз помоћ кога ће најстаријим суграђанима бити пружана адекватна помоћ за снабдевање храном, лековима… Радно време центра биће од 8 до 20 часова и за ове потребе биће ангажован један број волонтера.

Доступни бројеви телефона за територију града Пожаревца:

061/173-81-69

061/170-59-07

061/657-14-51

Број телефона за територију Градске општине Костолац:

061/173-81-85

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content