У КОСТОЛАЧКОМ ОДЕЉЕЊУ НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ „И. М. ПЕТРОВИЋ“ ПОЖАРЕВАЦ

Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац може се похвалити разноврсним културно-едукативним програмом. Само у протекле 2 године, у њеном Одељењу у Костолцу, одржано је више од шездесет књижевних вечери, предавања и радионица.

У том богатом низу, у петак, 24. августа, одржано је предавање на тему „Изазови православља у савременом свету“. О историји хришћанства и искушењима на која данас наилази Православна хришћанска црква говорио је свештеник Дејан Лазаров.

Лазаров је рођен 1981. године у Пожаревцу. Основну и средњу техничку школу је завршио у свом родном Костолцу, а потом и Православни богословски факултет Универзитета у Београду, на коме је дипломирао 2010. године из области канонског права. Од 2008. године предавао је веронауку, најпре у Основној, а затим и у Техничкој школи у Костолцу, где још увек ради. Године 2011. године епископ браничевски господин Игнатије га је у манастиру Манасија рукоположио у чин ђакона. Постављен је за парохијског ђакона у цркви Светог Максима Исповедника у Костолцу, када га је фебруара 2016. године, владика Игнатије рукоположио у чин свештеника. Након рукоположења, епископ га је поставио за пароха друге парохије новокостолачке. Ожењен је супругом Јеленом, са којом има сина Стефана са којима живи у Пожаревцу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content