Представници Влашке странке „Мост“ предали су градској изборној комисији потписе за предстојеће изборе за Скупштину града Пожаревца. Листа је мањинска, на њој се налазe 23 кандидата за одборникe, а листу је својим потписом подржало 747 грађана.


Саша Станојевић, председник градског одбора Влашке странке „Мост“ у Пожаревцу, истакао је да је ова странка регионална, са централом у Петровцу на Млави.

-Ово је прва странка источне Србије која ће се залагати за наш крај  и просперитет, која се неће бавити високом политиком већ ће се бавити основним проблемима овог краја и нашег друштва. Ово је прва странка чија се централа не налази у Београду него је регионална, која има програме за туризам, пољопривреду и повратак наших грађана из иностранства и која ће урадити све да се наша регија развије,  јер је једна од најнеразвијених регија у Србији. Морамо да решимо основни проблем нашег краја, а то је одлив становништва и повратак из иностранства, рекао је председник градског одбора Влашке странке „Мост“ Саша Станојевић.

Никола Николић, носилац листе и кандидат за градоначелника испред ове странке истакао је да је ово велики дан јер по први пут влашка национална мањина може имати своје представнике и покушати да својим предлозима утиче на живот грађана Пожаревца, али и целе источне Србије.

Слободан Перић, председник Влашке странке „Мост“ истакао је приликом предаје листе да странка делује на пет округа и да планирају да изађу на локалне изборе у 13 места у Србији што самостално, што у коалицији са групама грађана.

-Цела источна Србија треба да буде један од најразвијенијих делова Србије. То се годинама не догађа, јер се други развијају на уштрб нас. Имамо пројекте, планове и визију разбоја источне Србије и потрудићемо се да истрајемо на том путу, рекао је Перић.

Влашка странка „Мост“ планира у току следеће недеље да преда потписе и за изборе за Скупштину Градске општине Костолац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content