2020-05-29T22:07:58+02:00 28. маја, 2020. 20:54 |

Избори 2020: Влашка странка „Мост“ предала листу

Представници Влашке странке „Мост“ предали су градској изборној комисији потписе за предстојеће изборе за Скупштину града Пожаревца. Листа је мањинска, на њој се налазe 23 кандидата за одборникe, а листу је својим потписом подржало 747 грађана.


Саша Станојевић, председник градског одбора Влашке странке „Мост“ у Пожаревцу, истакао је да је ова странка регионална, са централом у Петровцу на Млави.

-Ово је прва странка источне Србије која ће се залагати за наш крај  и просперитет, која се неће бавити високом политиком већ ће се бавити основним проблемима овог краја и нашег друштва. Ово је прва странка чија се централа не налази у Београду него је регионална, која има програме за туризам, пољопривреду и повратак наших грађана из иностранства и која ће урадити све да се наша регија развије,  јер је једна од најнеразвијених регија у Србији. Морамо да решимо основни проблем нашег краја, а то је одлив становништва и повратак из иностранства, рекао је председник градског одбора Влашке странке „Мост“ Саша Станојевић.

Никола Николић, носилац листе и кандидат за градоначелника испред ове странке истакао је да је ово велики дан јер по први пут влашка национална мањина може имати своје представнике и покушати да својим предлозима утиче на живот грађана Пожаревца, али и целе источне Србије.

Слободан Перић, председник Влашке странке „Мост“ истакао је приликом предаје листе да странка делује на пет округа и да планирају да изађу на локалне изборе у 13 места у Србији што самостално, што у коалицији са групама грађана.

-Цела источна Србија треба да буде један од најразвијенијих делова Србије. То се годинама не догађа, јер се други развијају на уштрб нас. Имамо пројекте, планове и визију разбоја источне Србије и потрудићемо се да истрајемо на том путу, рекао је Перић.

Влашка странка „Мост“ планира у току следеће недеље да преда потписе и за изборе за Скупштину Градске општине Костолац.