2021-07-19T18:39:20+02:00 19. јула, 2021. 16:54 |

Изложба „Мој театар“ Тине Лепосавић од сутра у Кучеву

У Холу Центра за културу „Драган Кецман“ у Кучеву , сутра (20. јул) ће бити отворена изложба под називом „Мој театар“ пожаревачке уметнице Тине Лепосавић, која се уз основну делатност – костимографију, годинама успешно бави сликарством али и израдом позоришних лутака.

Лепосавић је завршила одсек Костимографије на Академији примењених Уметности у Београду коју је уписала као трећа на списку примљених кандидата. Њено ангажовање запажено је и у сфери илустрација књига и часописа, међу којима издваја насловнице за књиге „Зекини снови“, „Доброту треба учити и умети дати“, „Сакупљач душа“, часопис „Браничево“… Ту су и самосталне изложбе и Игалу, Панчеву, Зрењанину и Пожаревцу, бројна колективна излагања на којима су уз ликовне, представљени и њени костими, док је редовни учесник више од петнаест ликовних колонија како у земљи, тако и иностранству.

У руке Тине Лепосавић стигле су заслужене награде за сценографију представе  „Торта са пет спратова“ са Фестивала за децу у Београду и награда за костим на „ДОПС“-у у Јагодини, док је за тренутно актуелну пожаревачку дечију представу  „Миш маус кућа хаус“ уз Борисава Стојиљковића радила на луткама и самостално креирала костиме.

Изложбу Тине Лепосавић „Мој театар“ која се отвара у 20,00 часова чини двадесет ликовних дела и четири лутке, а Кучевљани ће у  Холу Центра за културу у Кучеву моћи да је виде наредне две недеље.

В.Винкић