У Галерији савремене уметности у Пожаревцу отворена је изложба слика и акварела академског уметника Властимира Николића. Великом броју поштовалаца ликовног стваралаштва овом приликом обратила се историчар уметности Марина Радосављевић, кустос Народног музеја у Пожаревцу која је отварајући изложбу, између осталог, рекла:

Ауторова дела  су поље на које преноси суптилне и недодирљиве мотиве, који привлаче гледаоце тајном животношћу и недокучивошћу. То се постиже тако што уметник супростављајући мир и немир као садржаје својих радова иде ка двосмислености, и подстиче да они делују узбудљиво и узнемирујуће у сопственој тишини, истакла је Радослављаевић, наглашавајући:Препознатљив стваралачки код света природе, мита и традиције на делима Властимира Николића, само је полазна тачка која се лакше и сигурније описују у менама слободних ликовних визура. Он свој истраживачки дух потврђује ликовним трагањима кроз разнолике теме, визуелне догађаје и атракције, укључујући такође науку и нову технологију, што га сврстава у ред савременика заинтересованих за одржање уметничких дисциплина.

Гостима пригодне свечаности отварања обратио се и  Властимир Николић говорећи о изложеним делима и инспиративим сегментима која су пратила њихов настанак , захваљујући организаторима на указаном поверењу и посетиоцима који на овај начин прате његово стваралаштво.

Николић, по струци историчар уметности, рођен је у Петровцу на Млави, а живи и ствара у Београду као слободан уметник. Сопствену визију исказује у техникама уље у комбинованој техници на платну, цртеж, акварел и колаж. Члан је Удружења ликовних уметника Србије, за собом има педесетак самосталних и више од две стотине колективних изложби и преко двадесет престижних струковних награда.

  Изложба слика и акварела академског уметника Властимира Николића биће отворена до понедељка 26. новембра.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content