На седници годишње Скупштине Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић  Барили“ из Пожаревца,  сумиране су активности у последњој години рада. Како је речено, Удружење је имало низ успешних активности. Најзначајније су изложба „Женама у част“, која је одржана поводом 8. марта, затим традиционалне поставке „Пролећна изложба“, „Јесењи салон“ и Један излог – једна слика“ поводом Љубичевских коњичких игара.

Такође, успешно су реализоване ликовне радионице са децом школског узраста, као део пројекта „Палета Милене Павловић Барили“, подржаног од стране Града Пожаревца. Поводом СветеТројице, славе Града Пожаревца одржана је изложба икона  дечјих радова, насталих на радионици. Прошле године је одржана и ликовна колонија у Етно парку Тулба на којој су поред чланова Удружења учествовала и деца, најуспешнији полазници ликовне радионице. О самом  Удружењу председница Виолета Марковић је рекла:

-Удружење тренутно има око 120 чланова, међу којима су и уметници из других места широм наше земље али и иностранства. Иако постоји дуги низ година и непрекидно је активно, Удружење нема своје просторије као ни адекватан простор за коришћење.

На свечаној седници уручене су награде члановима УЛИС-а за 2023. годину. За посебан допринос у потврди уметности, излагачке делатности и афирмацији Удружења  награде су добили, Златну Слађа Миловановић, Сребрну Милутин Перић и Бронзану Ненад Поповић.

Награде за најуспешнијег излагача у 2023. години добиле су Виолета Марковић, Тијана Стаменовић, Анита Гавриловић, Марија Илић и Тина Лепосавић. 

Посебне похвале за залагање и допринос раду Удружења уручене су Десанки Станојевић и Љиљани Бранисављевић.

Удружење ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ Пожаревац, основано је 1951. године и непрекидно траје већ 73 године. Циљеви су oкупљање уметника који се професионално или аматерски баве ликовним стваралаштвом. 

                                                                                      Д. Деурић

Share.
Leave A Reply

Skip to content