2021-03-12T09:00:43+01:00 12. марта, 2021. 09:00 |

Изложени радови са Међународне колоније у Жагубици

У Завичајном музеју Хомоља отворена је изложба слика насталих у оквиру 14. Међународне ликовне колоније „Хомоље АРТ“.Колонија је на Врелу Млаве организована прошлог лета.  Учествовала су 22 уметника и њихови радови су представљени на изложби отвореној у четвртак, 4. марта. Колонију иначе организују Удружење ликовних уметника и Културно – просветни центар „Јован Шербановић“ из Жагубице. Од оснивања 2017. године, у организацију се укључио и Музеј Хомоља, рекао је на отварању директор Саша Лазић и додао:

-Изложба није имала прилике да буде прво представљена у Жагубици, али је гостовала у Дому културе у Српској Црњи, родном месту великог песника и сликара Ђуре Јакшића. Слике на овој колонији углавном су рађене техником уље на платну. На овој изложби представљене су све слике настале на прошлогодишњој колонији која је организована захваљујући подршци локалне самоуправе

На отварању изложбе најављено је учешће жагубичког музеја на манифестацији „Музеји за десетку“ која се одржава од 18. до 24. маја. Тада ће, како је речено, у Завичајном музеју Хомоља гостовати музеј афричке уметности.

Влада Тодоровић, секретар УЛУХ-а, такође се на отварању изложбе захвалио Општини Жагубица на подршци коју пружа свим културним удружењима и манифестацијама.