Пожаревац. –  Свечаном седницом  општинске Скупштине у Пожаревцу на којој су додељене традиционалне награде „15. октобар“ појединцима и колективима као и низом других манифестација,  свечано је прослављена 31. годишњица ослобођења општиене. Међу бројним гостима на свечаности су били Мома Марковић, члан ЦК СКЈ, Петар Јовановић, члан Председништва СР Србије и председник Скупштине Заједнице општина Подунавског региона, Миодраг Трифуновић, члан Извршног већа СР Србије, првоборци на челу са ратним командантом Милојем Милојевићем, досадашњи добитници октобарских награда и делегације градова Сиска, Сиња, Битоља и Бара са којима Пожаревац одржава братске односе.  У име делегација братских градова, скуп је поздравио Антун Чавчић, председник СО Сисак.

Реферат на седници поднео је  потпредседник СО Пожаревац Звонимир Лисац који се посебно осврнуо на остварене резултате у Општини.

-Од ослобођења до данас Пожаревац и читаава Општина изменили су свој лик. Од некадашње неразвијене пољопривредно-трговинске општине, постали смо индустријско и пољопривредно развијено подручје. Национални доходак по глави становника порастао је за близу 10 пута, велики део пољопривредних производа прерађује се у нашим прерађивачким капацитетима. Изграђено је више од  10.000 станова, асфалтирани су многи путеви, сва насеља добила су струју, подигнити су јавни објекти: хотел и мост на Морави. У општини данас има близу 4 хиљаде путничких аутомобила, око 40 хиљада техничких уређаја за домаћинство, око 12 хиљада телевизијских и  11 хиљада радио пријемника, рекао је, поред осталог Лисац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content