На основу одлуке ИО ФСБО, пролећни део првенства Окружне лиге почео је 10/11.марта oве године, због лоших временских прилика одложено је  18. коло и првенство померено за недељу дана, тако да се завршило 16.јуна са једним ванредним колом. У такмичењу Окружне лиге играло је 16 клубова, и исто толико их је и завршило првенство. На основу споразумног договора клубова, померен је термин одигравања неколико утакмица, углавном оних које нису утицале на коначан пласман на табели. Све остале утакмице су одигране по раније утврђеном распореду. Такмичарске 2017/2018. додељено је 806 жутих картона или 26,9 по колу. Комесар за такмичење Славиша Милутиновић  је добро обавио посао.

-Домаћин је победио у 150 утакмица, без победника завршено је 43 сусрета, а гости су славили у 47. Дато је укупно 860 голова. У складу са тежином прекршаја, кажњавани су искључени играчи по ДП ФСС од 1–4 кола неиграња, укупно је кажњено 22 играча са неиграњем 34 утакмице. На основу извештаја службених лица (пријава), у пролећном делу првенства Окружне лиге такмичарске 2017/2018. године, изречене су новчане казне (по 5.000 динара) једном броју клупских функционера („Трговачки“ из Петровца на Млави, „Будућност“ Везичево и „Макце“), углавном због неспортског понашања и удаљења са клупе, каже Милутиновић.

Од других казни треба истаћи оне изречене због неспортског попнашање појединаца као и пропуста службених лица.

-На основу извештаја службених лица, организација утакмице 16. кола, између екипа  „Напредак 1936“ (Велико Црниће) и  „Макце“ била је слаба, па је клуб, организатор (домаћи) новчано кажњен са 5.000 динара. Поједине делегате, због пропуста у обављању дужности, кажњавао сам неделегирањем, а то су: Дејан Маринковић из Бистрице (3 кола – неспортско понашање према колегама) и Иван Јовановић из Кладурова (2 кола – пропусти у обављању дужности), нагласио је Милутиновић.

           Да потсетимо да је првак у Браничевској лиги у сезони 2017/18. био „Рудар“ из Стамнице, који је прешао у виши ранг, односно у новоосновану Подунавско – Шумадијску зону.

                                                                                    Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content