2021-07-16T10:40:19+02:00 16. јула, 2021. 10:40 |

„Јабука“ Славице Перић у Буквару

Председник Општине Драган Милић приредио је пријем за васпитачицу Предшколске установе „Мајски цвет“ Славицу Перић чија је песма „Јабука“ ушла у Буквар.

-Често примамо успешне спортисте, најбоље ученике који остварују запажене резултате, али је ово први пут да се у кабинету сусрећемо са песникињом , која је написала песму за Буквар, рекао је председник честитајући Славици Перић на успеху, а колективу на подршци коју пружа својој радници. 

Пријему су присуствовале директорка Предшколске установе Славица Јанковић, начелница Општинске управе Сања Стојадиновић и руководилац Одељења за друштвене делатности и заједничке послове Сузана Ђорђевић. 

 Славица Перић је први песник – аматер чија је песма уврштена у Буквар. До сада је издала књигу, „Земља снова“, а своје песме објављује у Часопису „Малац радозналац“, који је намењен  најмлађима. За своју установу написала је химну, а за  Културни центар у Великом Градишту урадила је сонгове за позоришну представу „Чаробњак из Оза“. На такмичењу за најбољу музичку нумеру са „Пертини“ темом освојила је прво место. Наставља да смишља и пише најлепше стихове за децу.

                                                                                                                                         В.Г.