Везе Града Пожаревца и Општине Ираклије, које датирају с почетка двадесетог века, продубљене су још једном посетом овој пријатељској грчкој општини. Пожаревачка делегација, предвођена председником Скупштине Града Предрагом Мијатовићем и чланом Градског већа Миланом Јовићем, допринела је додатном унапређењу сарадње, пре свега, на пољу спорта и образовања.

Приликом ове посете, организован је кошаркашки турнир на којем је Kошаркашки клуб „Пожаревац“ освојио прво место. Поред тога, представници Академије техничких струковних студија Београд, одсек „ПИН“ и Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“, састали су се са представницима стручног образовања Ираклије, као и Високошколске институције „ИЦХ“. На састанку су договорени принципи сарадње у оквиру „Ерасмус плус“ програма Европске комисије, у смислу размене ученика и наставника, али и кроз развој КА2 пројеката стратешке сарадње.

Представници образовних институција и Општине Ираклија договорили су и реализацију промотивне кампање, којом ће младима ове грчке регије бити представљене могућности студирања у Пожаревцу и осталим одсецима Академије техничких струковних студија Београд.

Share.

Comments are closed.

Skip to content