У  Острову су се протекле суботе надметали малишани свих узраста, не би ли кроз игру прославили постојање дечијег парка у којем се радо окупљају.

Ово такмичење, под називом „Једна идеја много радости“, бројало је тидесеторо најмлађих. Програм су чиниле појединачне игре, и то: лимбо денс, мозгалица, погоди шта је у кутији, музичке столице, кефалица, прескакање вијаче и сакупи више поена.

Сви такмичари добили су мајице, а победници медаље, похвалнице, поклоне  и ваучере који се могу искористи при куповини школског прибора у књижари „Бајка“ у Костолцу. Након такмичења уследила је и журка за све окупљене на којој се за музику побринуо ди-џеј Стефа.

Организатори овог окупљања су мештани Острова, уз подршку Културно – спортског центра „Костолац“ и Градске општине Костолац.

Приликом отварања надметања „Једна идеја, много радости“, организатори су се захвалили свима који су помогли изградњу дечијег парка, који уз све справе уобичајене за слична игралишта, има и трамболину, стони фудбал и стони тенис, тако да је постао права играоница на отвореном.

– Паркић је пун љубави и бриге једних о другима. Ова деца која већ данас брину о томе ко ће следећи ускочити на трамболину, ко ће пазити млађе док се спуштају низ тобоган.., за неколико  година ће  више бринути о другима, о себи и околини. Идеју о изградњи парка покренуо је Ненад Ћирић из Острова. Било је и позитивних и негативних коментара, али он овим примером „учи“ и децу и одрасле о манирима и лепим безбрижним стварима које детињство носи кроз читав живот! Зато хвала Ненаду Ћирићу на пројекту парка, свим идејама и реализацији, потом, Зорану Веселинову, Синиши Ћирићу, Бранки Мишић, Марку Ћирићу, Александру Миљковић, Ивани Симеоновић  Вренгић, Марку Станчевићу, Дејани Димитров, и свима коју су помогли, а има их заиста доста, речено је приликом отварања надметања.

Share.

Comments are closed.

Skip to content