2019-12-03T19:06:18+01:00 3. децембра, 2019. 19:06 |

„ЈЕПУРИЈАДА“ У ТОПОЛОВНИКУ: Победила Ловачкa секцијa

Деветнаести пут по реду, у Тополовнику, у Општини Велико Градиште, у суботу, 30. новембра, организована је „Јепуријада“. Организатори ове гастрономске манифестације били су тополовничка Ловачка секција, уз подршку тамошње месне заједнице, Општине Велико Градиште и Туристичке организације. У кувању зечијег гулаша такмичило се 15 екипа. Међу врсним кулинарима нашли су се и гости из Румуније.

Жири састављен од еминентних познавалаца гастрономских специјалитета, пробао је и оцењивао боју, густину, љутину, изглед и укус специјалитета. Награде победницима уручио је председник Ловачког удружења „Тополовник“ Љубивоје Пауновић. Овогодишњу титулу најбољих понела је екипа домаћина, Ловачка секција „Тополовник“, друго место припало је Љубиши Мишићу из Браничева, док је трећепласирана била екипа из Радимне (Румунија).Овом приликом додељене су и захвалнице организаторима и пријатељима манифестације.

Иначе, гастрономска манифестација „Јепуријада“ уврштена је у годишњи календар догађаја и саставни је део туристичке понуде Општине Велико Градиште.

Р. Р. Н.