После несрећног испадања из Зоне Дунав у сезони  2020/21. у Браничевску окружну лигу, Звижд је минулог лета са доста оптимизма започео борбу за повратак у Шумадијско – Подунавску зону. За шефа струке постављен је Саша Коцић, који се вратио у матични клуб, а пре тога је, после успешне играчке каријере, радио у Раброву и увео РСК у зонски ранг (2017/18). 

     Саша Коцић

-Имам Уефа „А“ лиценцу и желим да после успешне играчке каријере будем и успешан тренер. Зато сам се вратио у Кучево да Звижду повратим фудбалски углед. Са радом смо почели 15. јула и ево стигли до првог места. Није било лако. До освајања титуле првака јесени имали смо доста осцилација у игри, али  је остварено  оно што је планирано, каже Коцић.

Од 15 утакмица две су изгубљене и једна завршена ремијем, а освојено 37 бодова уз гол разлику 34:10 (+24).

 -Гостовали смо у Жабарима у другом колу и играли нерешено са Борцем 1:1. У 7. колу Обилић у Живици нас је добио са 2:0, одмах затим у осмом и то на нашем терену, победио нас је и Напредак из Кленовника са 1:0. После тога смо се тргли и заређали све победе до краја тако да титула заслужено зимује поред Пека.

Играчи су свакако најзаслужнији за овај успех.

-Играчима иду све заслуге с обзиром да су од 15. јула, када смо почели са тренинзима, па до почетка новембра, имали пуно разумевања за кашњења плата. Због тога сам им од срца свима захвалан. Највише су се истакли капитен Дејан Терзић, Стефан Симић, Игор Јовановски, Јован Манојловић и повратници у клуб Срђан Јовановић и Милош Мирковић као и чланови стручног штаба, физиотерапеути Урош Миловановић и Зоран Новаковић.

Планови за освајање коначне титуле и пласирање у виши ранг остају на снази.

 -Амбиције Звижда за следећу годину искључиво су везане за буџет. Са новчаном помоћи можемо ући равномерно у трку за прво место. Озбиљни конкуренти су нам  клубови из Шетоња, Жабара, Кленовника. Не би било на одмет и неко појачање у зимском прелазном року.

Титула јесењег првака је обавеза да се наредног пролећа тријумфално одбрани прво место.

-Играчи су добили слободно, а крајем јануара ћемо кренути са припремама за пролећни део  првенства. Услове имамо одличне. Поред Пека су два терена, од тога један са рефлекторима и вештачком травом. Биће доста екипа на припремама у Кучеву са којима ћемо играти пријатељске утакмице. То је све гарант да се добро спремимо и одиграмо у шампионском стилу пролећни део првенства, што би потврдило наш квалитет и као прваку обезбедило директан улазак у зонски ранг, каже Коцић.

 Р. С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content