2019-06-07T12:01:03+02:00 7. јуна, 2019. 12:01 |

ЈКП „ЧИСТОЋА“ У МАЛОМ ЦРНИЋУ: Набављено ново возило

Јавно комунално предузеће „Чистоћа“ у Малом Црнићу однедавно је богатије за савремено возило, мултифункционални трактор који ће у великој мери утицати на ефикасност и квалитет услуга које „Чистоћа“ пружа грађанима. Трактор поседује бројне додатке који омогућавају обављање више послова.

Приликом преузимања возила у присуству председника Општине Малише Антонијевића и председнице Скупштине Општине Горанке Стевић, директор ЈКП „Чистоћа“ Мирослав Живојиновић, захвалио се челним људима локалне самоуправе, посебно председнику Општине, који су препознали проблеме овог предузећа и подржали напоре у њиховом решавању.

-Заједно смо утврдили стратегију приоритета у набавци потребних машина. После много година, ЈКП је добило нову машину савремене технологије што ће омогућити бољи рад предузећа. Реч је о мултифункционалној машини која може добро да функционише и у летњим и у зимским месецима. Главни посао ове скупе машине је чишћење зараслих и грањем прекривених путева и стаза. До сада је, због ових проблема било немогуће прићи многим туристичким дестинацијама, од сада ће сви путеви бити много проступачнији, рекао је Живојиновић.

Малиша Антонијевић, председник Општине подсетио је да је Градска управа обећала побољшање услова рада ЈКП и то обећање испуњава.

-Мултифункцонални трактор смо запазили на Новосадском сајму и једногласно одлучили да нам је тако нешто неопходно. Купили смо балирку на лизинг, а трактор смо набавили из сопствених средстава, што значи да трошимо онолико, колико имамо и можемо. Трактор поседује додатак за чишћење снега, тако да ће ова машина бити у функцији 365 дана у години. ЈКП у наредном периоду треба да размишља о куповини једног новог греjдера, овај стари је из 1957. године, камион којим се преноси ризла стар је 36 година, комби је у фази распада. Значи, нисмо погрешили што смо кренули у занављање возног парка. Тренутно нам је приоритет уређење путева, пре свега атарских који су уски, зарасли у траву и грање, тако да на њима не могу да се мимоиђу ни стари, а камоли нови модели трактора и остале савремене механизације, истакао је, поред осталог, Малиша Антонијевић.

Зорка Стојановић