Руководство и радници Јавног комуналног предузећа у Голупцу успели су да превазиђу проблеме, смање наслеђене дугове и забележе добре пословне резултате, повећају ликвидност , обнове машински парк и санирају постројења за водоснабдевање које је заједно са одржавањем  чистоће у граду, једно од приоритета  овог предузећа. 

Основна делатност  предузећа је сакупљање, пречишћавање и дистрибуција воде за пиће, као и одржавање чистоће у Голупцу и у осталим насељима општине. У последње време комуналци пружају и погребне услуге.

 Од Општине Голубац добили су  нови пословни простор за смештај радних машина, опреме као и потребног грађевинског материјала. 

Мирослав Милошевић

-Општина Голубац нам је купила пословни простор  који је био власништво  бившег ,,Подунавља’’ за наше потребе, тако да је на овој локацији сада наш машински парк. У току је сређивање, очекујем да ће са првим пролећним данима бити све завршено и тада ћемо имати услове за обављање наше делатности. Прошла, 2022. година, била је веома тешка за привређивање, посебно у финансијском делу због енергетске ситуације у свету и повећања трошкова,али смо успели да штедњом и домаћинским  газдовањем ипак остваримо неку административну добит. Ником не дугујемо ништа, радници су задовољни редовним примањима, каже директор Мирослав Милошевић. 

ИНВЕСТИЦИЈЕ

Ово предузеће инвестирало је у изградњу и набавку опреме  за два електро пуњача постављена у центру града. Власницима електричних аутомобила омогућено је њихово пуњење.

Пуњачи за електричне аутомобиле

-У прошлој години нисмо имали неких већих инвестиција, међутим успели смо да реализујемо пројекат изградње два електро пуњача снаге 22 кв за електричне аутомобиле који су постављени у центру града, преко пута поште. Ово је наш допринос стварању услова за госте који имају електричне аутомобиле, да се добро осећају у нашој средини, а тиме и обогаћујемо туристичку понуду општине Голубац, додао је Милошевић.  

Колектив Јавног комуналног предузећа у Голупцу броји 46 запослених  и поред отежаних услова у привређивању прошлу годину завршио је без губитка, али из овог предузећа упозоравају   на проблеме убирања прихода за утрошену воду и комуналне услуге.

Ово предузеће  има 4.000 корисника којима пружа своје услуге, али је све је већи број оних који не желе да плате утрошак воде, па је тај дуг достигао 13,7 милиона динара. Из тог разлога позивају грађане и власнике предузећа,  као и установе,  да измире своја дуговања, а дата је могућност плаћања у ратама.  У противном обуставиће се даља испорука воде, а наплата ће се реализовати и судским путем, напомињу у предузећу. 

                     

                                                                                                                                          Љ. Настасијевић 

Share.

Comments are closed.

Skip to content