Већ неколико дана екипа радника на костолачкој пијаци упослена је на уређењу наткрилне кровне конструкције. Стубови – носачи се чисте и фарбају након чега ће бити монтиране плоче од лексана. На тај начин, роба на тезгама, поврће, воће као и други производи биће заштићени од падавина. Реновиран, наткривен кров штитиће и људе, закупце тезги као и потрошаче од неповољних временских услова.

 ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац, које управља и брине о свим пијацама, па и овој у Костолцу, у реконструкцију је уложило 2,8 милиона сопствених средстава, што нам је потврдио директор предузећа Слободан Јовић.

-Покушавамо да побољшамо стање пијаце у Костолцу. Уложили смо око 2 милиона и 800 хиљада динара да наткријемо део пијаце и радови су у току. Очекујемо да ће у наредних десетак дана послови бити и завршени. Када се тај део реконструкције оконча, простор пијаце ће бити независтан од временских неприлика и пристојан за наше закупце тезги и њихове купце.

Реконструкција костолачке пијаце се ради по пројекту који испуњава урбанистичке услове. Иначе, овај објекат је у партнерном делу сређен прошле године када је асфалтиран и поправљена подлога.

 

По нове канте у Рециклажни центар

У ЈКП „Комуналне службе“ се ових дана прави распоред по улицама за преузимање нових канти за смеће. Корисници ће уз личну канту моћи да преузимају нове канте које се допремљују и складиште на простору Рециклажног центра код „бувље“ пијаце у насељу Бусије.

За потребе корисника у индивидуалним домаћинстима, „Комуналне службе“ су купиле 11.000 унифицираних канти. Оне стижу и биће уручене корисницима у Пожаревцу и Костолцу у наредном периоду.

У куповину нових посуда за смеће из Буџетског фонда Града за заштиту животне средине издвојено је прошле године 27 милиона динара.

 

ПИЈАЦА „КРУГ“ РАДИ ДУЖЕ

Пијаца „Круг“ у Пожаревцу од почетка марта ради по продуженом радном времену. Капије најстарије пожаревачке пијаце се отварају у 5 часова ујутру и затварају у 18 часова по подне. На овај начин Комунално предузеће излази у сусрет запосленим Пожаревљанима који раде до 16 или 17 часова, објашњава директор Слободан Јовић.

Слободан Јовић

-Део запослених у јавном и приватном сектору ради од 7 ујутру до 15 часова по подне. Међутим, све је више оних чије радно време почиње касније па се касније и завршава. Оценили смо да пијаца „Круг“ као централна градска пијаца треба да буде дуже отворена управо због ових грађана. Сада ради до 18 часова. Простор је добро осветљен и реакције купаца, али и власника продавница и закупаца тезги, на продужено радно време пијаце, су позитивни.

У овом Комуналном предузећу сматрају да је њихова дужност да прате потребе грађана којима пружају своје услуге.

-Било би добро да Град у неком догледном периоду осавремени овај вид трговине и обезбеди услове за једну затворену пијацу јер је заиста време да место ове величине и са оволиким бројем становника, у понуди има и једну савремену тржницу као што је већ имају градови у Србији приближне величине, па и мањи.

 То је обавеза, каже Јовић, која стоји пред Комуналним предузећем и локалном самоуправом у Пожаревцу.

                                                                                                                       Д. Деурић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content