2018-06-07T08:17:21+02:00 7. јуна, 2018. 08:17 |

ЈКП „Комуналне службе“: У августу нова механизација

Јавна набавка за нову механизацију за коју је Град Пожаревац из буџета издвојио 84 милиона динара је завршена. Зато у Јавном комуналном предузећу „Комуналне службе“ крајем августа очекују да сва возила и стигну и почну да се користе. Реч је о специјалним смећарима за пражњење контејнера и возилу са цистерном за прање контејнера као и малим возилима за чишћење улица каква се већ користе на улицама Пожаревца.


           Добра механизација је предуслов да се посао обавља квалитетно, али не и довољан. Наиме, овом јавном предузећу недостају радници у свим сегментима за које су задужени: јавној хигијени, одржавању зелених површина, градских пијаца и гробља и тај недостатак се тешко надомешћује, поготово што је реч о тешким физичким пословима, а здравствена и старосна структура запослених, како то каже директор Слободан Јовић, је лоша:

           –Настојимо да добром организацијом и додатним ангажовањем запослених испунимо све обавезе које имамо по плану и програму који је усвојила Скупштина Града, каже директор Јовић. Успевамо у томе уз напор који улажемо, али очекујемо и подршку грађана и разумевање. Имамо сада пуно посла око зеленила, одржавања травњака и садње цвећа, али нажалост, негде труд остаје узалудан, јер се травњаци газе, а тек расађено цвеће краде.

           Осим одржавања јавног зеленила на парковским површинама у граду, ЈКП „Комуналне службе“ уређују и Спомен парк Чачалицу као и прилазне путеве Пожаревцу где редовно косе косине, делом машински, делом ручно.

                                            ПРОГРАМ ЈАВНИХ РАДОВА

           У сарадњи са Националном службом запошљавања, од 1. јуна у Комуналном предузећу почело је да ради осам нових радника преко програма јавних радова, што је у сезони годишњих одмора и већег обима посла, добродошла помоћ:

– Биће нам од помоћи да током летњих месеци ЈКП уради све послове у свом домену и према плану и програму које има. Такође, настојимо да преко Града и његовог програма јавног запошљавања, такође за период од четири месеца ангажујемо петнаестак људи и тако у овом раздобљу надоместимо мањак радника.

Уз квалитетну механизацију, довољан број радника и добру организацију бићемо у стању да одрадимо све што је потребно, каже директор „Комуналних служби“, Слободан Јовић.

           У настојању да Пожаревац буде чист, смеће се редовно празни из контејнера и канти по распореду утврђеном за све улице. Обавеза више за комуналце је у центру Пожаревца где се ради у три смене, односно, три пута се контејнери дневно празне, јер би иначе, тај део био затрпан смећем. У летњем периоду, почев од априла до октобра, перу се и улице сваке ноћи у ширем центру града.