ЈКП „Паркинг сервис” Пожаревац данас је званично пустио у рад две локације нове Б зоне- Блок Синђелић, ограђени паркинг простор у Синђелићевој улици и Блок Даворјанке Пауновић, паркинг простор који се простире од раскрснице, улица Његошеве и Јована Шербановића и наставља се на Улицу Даворјанке Пауновић код Електромораве.

Да подсетимо, нова Б зона подразумева да сви они који живе у тој зони имају право на повлашћену станарску паркинг карту по цени од 380 динара на месечном нивоу. У Блоку Синђелић право на ову повлашћену паркинг карту имају грађани са пребивалиштем у улицама: Синђелићева, Табачка чаршија, Трг Ослобођења и Лењинова.

-На овај начин желели смо да грађанима који живе у самом центру града, где је проблем паркирања најизраженији, омогућимо да и на овој локацији паркирају своја возила, јер ће у овим блоковима сигурно пре моћи да нађу слободно паркинг место, обзиром на то да ће Б зона за све оне који не живе у блоковима бити најскупља зона за паркирање. Подсећам да је цена започетог часа паркирања у Б зони 60 динара, и да је време паркирања ограничено на максималних 120 минута, каже Марија Паповић, директорка ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац.

У Блоку Даворјанке Пауновић право на повлашћену паркинг карту од 380 динара имају само грађани са пребивалиштем у улици Даворјанке Пауновић. Захтев за остваривање права на ову повлашћену паркинг карту грађани могу да поднесу на шалтерима у управној згради Паркинг сервиса у улици Воје Дулића 28, радним данима од 7.30 до 20 часова и суботом од 8 до 14 часова.

У наредном периоду, са лепшим временом, креће се са уређењем још два блока, то су блок Моше Пијаде иза зграда “Ламеле” и блок Чеде Васовића, односно насеље “Ђура”.

Пројектом блоковског паркирања решиће се дугогодишњи проблем грађана који живе у централној зони града и уредити  површине унутар блокова које су у лошем стању, обзиром на то да нису сређиване више од 30 година, када су зграде и изграђене, додала је Паповић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content