2019-12-03T09:32:01+01:00 3. децембра, 2019. 09:25 |

ЈКП „ПАРКИНГ СЕРВИС“ ПОЖАРЕВАЦ: Бројачи паркинг места на новом кружном току

Пројекат бројача слободних паркинг места за затворена паркиралишта покренут је прошле године. Наиме, примећено је да су затворена паркиралишта „Начелство“ и „Дом омладине“ неискоришћена у свом пуном капацитету, док су истовремено гужве и редови стална појава на затвореном паркиралишту „Пијаца“.

Обавештење о слободним паркинг местима код Централне апотеке

Овим пројектом ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац жели да возаче преусмери на ова два мања паркиралишта  и да им, на тај начин, скрати време тражења слободног паркинг места.

Дигитални бројачи показују,  у реалном времену, колико слободних паркинг места има на сваком затвореном паркиралишту. Прошле године бројачи су постављени на две локације у граду, у Улици Моша Пијаде, испред Централне апотеке и у Дринској улици,  испред зграде Начелства. Недавно су нови бројачи постављени код новоизграђеног кружног тока, у Улици Моше Пијаде.

Прошле године циљ постављања бројача био је да се пре свега паркиралиште „Начелство“ ефикасније искористи.

-Ове године постављена су два бројача на улазу у нови кружни ток, код Вишег суда, из правца Аутобуске станице. Постављањем бројача на овој локацији желели смо да возаче усмеримо на затворено паркиралиште код Центра за културу, пре него што се, по навици, већина возача упути на паркинг „Пијаца“,  где су увек гужве.

Нови бројачи коштали су  372 хиљаде  динара, а Паповић истиче да ће се  са овим пројектом наставити и следеће године јер се показао као веома користан.