Овог викенда, 18. и 19. марта, Пожаревац ће бити домаћин стонотениског турнира млађих А категорија Савеза стонотениских клубова „Joola Куп Пожаревца 2023.“ Тим поводом у Спортском центру Пожаревац одржана је конференција за медије на којој су изнети најбитнији детаљи овог великог надметања.

– Такмичење које ће се одвијати у суботу и недељу свакако је велико такмичење ове врсте, јер је  пријављено чак 304 учесника. Турнир се игра на 12 столова и пратиће га исто толико савезних судија. Организација је поверена стонотениским клубовима „Пожаревац“ и „Пролетер“, док подршку пружају Стонотениски савез централног региона Града Пожаревца, Спорстки центар и Спортски савез Града Пожаревца, рекао је један од организатора турнира Срђан Стевић.

– За стонотенским столовима надметаће се 96 јуниора и јуниорки, 91 кадет и кадеткиња и 117 најмлађих такмичара, што потврђује да је у  питању најмасовнији стонотениски турнир икада организован у Пожаревцу. Свако од освајача медаља добиће награду у виду спортске опреме намењене стоном тенису које дарује спонзор „Joola“ познати немачки бренд спортске опреме ,нагласио је испред организатора Иван Крстић из СТК „Пожаревац“ захваљујући свима који су пружили немерљиву подршку турниру.

-Похвалио бих наше стонотениске клубове на раду и ангажовању, јер се да приметити како је њихов рад завредео и остао примећен не само на новоу Града већ и државе, што се види из честих посета Пожаревцу председника Стонотениског савеза Србије господина Каракашевића. Самим тим, уз подршку турниру, град Пожаревац ће увек пружити подршку нашим клубовима, истакао је члан градског већа за спорт Милан Јовић.

Срђан Стевић, Милан Јовић, Иван Крстић и Златан Костић

– Спортски савез Града Пожаревца прати сваку манифестацију и увек је ту да помогне сваком клубу и свакој организацији. Ми смо као кровна организација спорта у Граду а и шире, увек пресрећани када видимо да у окружењу нема, такозваног празног хода, а да је спортска хала константно пуна. Наравно, томе су допринели и људи из стонотениског спорта и ми смо увек ту да сада и њима помогнемо, рекао је председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић, пожелевши срећу организаторима и учесницима турнира.

Почетак такмичења „Joola Куп Пожаревца 2023.“ је сутра (субота 18.март) у 9,30 у Спортском центру Пожаревац.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content