Етно село „Ла Салаш” крај Малог Црнића било је у суботу, 22. јуна, место окупљања и дружења преко 130 књижевних стваралаца и љубитеља поезије из градова широм Србије, Републике Српске и Црне Горе. Реч је о традиционалном шестом Песничком сусрету које се одржава под покровитељством Књижевне заједнице Пожаревац у организацији стишког песника Драгана Радосављевића.

Део учесника и културних посленика шестог Песничког сусрета

Овогодишњи скуп отворио је почасни председник Удружења књижевника Србије, песник, књижевни критичар и есејиста Радомир Андрић. Након здравице уследила је вишечасовна ауторска презентација поезије широког тематског спектра док су модератори Песничког сусрета били Данијела Божичковић Радуловић и Драган Радосављевић.

Девет сати стиховања

Радосављевић уручује признање новинарки РТС-а Maриjи Mиљeвић Рajшић

-Дружeњe пeсникa нa „Лa сaлaшу“ oвe гoдинe oкупилo je прeкo 130 пeсникa и љубитeљa пoeзиje а програм је трајао читaвих 9 сaти.  По свођењу утисака, оцене су да је овогодишњи скуп био један oд нajбoљих пo квaлитeту и брojнoсти. Посебно сам поносан што је значај ових песничких сусрета и наше напоре у неговању и очувању културе препозала, њима присуствовала и професионално испратила новинарка и уредница у РТС-у Maриja Mиљeвић Рajшић. Наравно, овај изузeтaн дoгaђaj нe би мoгли да реализујемо бeз дoбрe вoљe влaсникa етно села „Лa сaлaш“ Рaткa Mилићa кoмe дугуjeмo вeлику зaхвaлнoст. Све поменуто добра је основа да колико данас почнемо са плановима  зa нaрeдну гoдину али и слична дешавања широм округа, рекао нам је организатор Драган Радосављевић.

За промоцију и неговање књижевности и културе овом приликом учесницима и културним посленицима уручене су плакете и захвалнице.

В.Винкић

Share.
Leave A Reply

Skip to content