2018-07-31T13:01:22+02:00 31. јула, 2018. 12:57 |

ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА ЦЕНТРУ ЗА ДНЕВНИ БОРАВАК ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ ОМЕТЕНЕ У РАЗВОЈУ

Представници локалне самоуправе и донатори у посети Центру

Након Сензорне собе, корисницима Центра за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Пожаревцу, захваљујући донацији фирме „CLN Serbia“ из Костолца, на употребу је предат комплет љуљашки већ постављен у фискуктурној сали, а прилагођен потребама корисника. 

По речима Татјане Рајић, директорке Центра за социјални рад, укупна вредност донације је око 590 хиљада динара и осим поменутог сета, установи су уручени још и рачунар, веш машина, клима уређај.

Јасмина Турудић, руководилац Центра за дневни боравак, захвалила се донаторима на поклону, који из редовних средстава није  могао бити купљен.

омплет система љуљашки смо већ почели да користимо. Састоје се од три елемента- љуљашке тањир, ваљка и система за самостално вертикално придржавање. Читав комплет потпуно је нов и специфичан у третману кориника Центра који користе инвалидска колица. Љуљашке им омогућују потпун осећај самосталног вертикалног одржавања равнотеже. Сви они на овај начин имају осећај самосталности, односно да се самостално крећу, што код њих изазива осећај задовоства и среће. Користећи љуљашке јача се тонус мишића, главе, зглобова и тетива, постиже се боља општа способност деце која користе овакву врсту третмана, објашњава Јасмина Турудић.

Иначе, „CLN“ групација потиче из Торина. Једна је од водећих италијанских дистрибутера равно ваљаних производа од челика. Групу је основао Марио Мањето 1948. године, а данас је присутна у више од 20 земаља широм света.