2017-10-10T18:36:59+02:00 10. октобра, 2017. 18:36 |

ЈП „ТОПЛИФИКАЦИЈА“ ПОЖАРЕВАЦ : Од петка свима топло

Припрема система за грејање почела је пред ову сезону нешто раније него уобичајено. Почетак допуне топлификационог система водом кренуо је 4. септембра, пре више од месец дана.Топле пробе и прогревање мреже  у договору са представницима ТЕ „Костолац“ почеле су 3. октобра, прво вреловода до Пожаревца а дан касније и функционалне  и топле пробе секундарних инсталација корисника почев од топлопредајних и кућних подстаница до унутрашњих кућних инсталација.

             -Ове године смо кренули раније у припреме и допуњавање система водом, јер је била потребна већа количина.  Хладне и топле пробе прошле су без проблема. Има пар цурења на мрежи у граду и за дан, два ће бити санирана . У сваком случају, ова грејна сезона је кренула лакше и са мање проблема него прошла. У петак грејање креће пуном снагом, каже Ненад Мишић, руководилац одржавања и експлоатације у Јавном предузећу „Топлификација“.

             Иначе, због величине система, конзум је 100 мегавата и великог броја корисника, близу 10 000 потрошача, било је потребно неколико дана да до свих  стигне грејање.