Пожаревац је од 19. до 21. маја био домаћин финалног турнира Првенства Србије у одбојци за кадете. Турнир је у „Спортском центру Пожаревац“ освојила екипа „Војводине“ која је у финалу била боља од Црвене звезде резултатом 3:1. У борби за треће место београдски „Партизан“ је савладао домаћи „Млади радник“.

Турнир је окупио 12 најбољих екипа у овом узрасту у Србији и поред домаћег „Младог радника”, биле су присутне још и екипе „Партизан”, „Црвена звезда” и „Црњански” из Београда, новосадска „Војводина”, зрењанински „Пролетер”, краљевачка Рибница, затим „Сомбор”, „Раднички” из Крагујевца и „Ужице”, „Ниш” и „Лозница”.

Пожаревљани су у првој утакмици по групама савладали београдски „Црњански” резултатом 3:1 (25:11, 25:22, 23:25, 25:21), а у другој били бољи од „Пролетера” из Зрењанина са 3:1, по сетовима (25:20, 25:18, 19:25, 25:14).

Сусрет са Црвеном звездом у полуфиналу донео је и први пораз на турниру домаћим одбојкашима, па су терен напустили погнуте главе изгубивши резултатом 3:0, по сетовима (25:22, 25:16, 25:21).

У утакмици за треће место ОК „Млади радник” играо је са екипом „Партизан” из Београда и изгубио резултатом 1:3.

Пехар победничкој екипи уручио је Петар Богуновић, потпредседник ОСС, а медаље Милан Јовић, члан Градског већа за спорт.

Поред медаља и пехара додељене су и награде за најбоље појединце турнира. За најбољег дизача проглашен је Матија Милановић из Војводине, најбољи примач је Игњат Допуђ из тима Партизана. Титула најбољег коректора припала је Луки Стефановићу из Црвене звезде.

Најбољи средњи блокер турнира је Петар Алексић из Младог радника, најбољи либеро је Вук Недић из Војводине док је за најбољег играча турнира проглашен Никола Брборић из тима Војводине.

                                                                                                                              С.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content