ЕВРОПСКИ ШАМПИОНАТ  У КАРАТЕУ

У организацији Светске Фудокан Федерације (World Fudokan Federation – WFF), од 21. до 23.октобра, у Риминију у Италији одржан је 26. Отворени европски шампионат у фудокан и традиционалном каратеу за све узрасне категорије. Учествовало је 2.050 такмичара из 19 земаља. Као чланови репрезентације Србије, такмичили су се и чланови Карате клуба „Камиказе“ из Пожаревца: Урош Ђорђевић, у категорији дечака узраста до 7 година и Предраг Јанковић, у категорији ветерана. У изузетно јакој конкуренцији, постигнут је значајан успех, на свом првом међународном наступу Урош Ђорђевић је освојио бронзану медаљу у дисциплини кате појединачно, док је Предраг Јанковић освојио златну медаљу у дисциплини борбе појединачно и сребрну медаљу у дисциплини Tsume-ai.
За национални тим Фудокан савеза Србије на овом такмичењу наступало је 58 такмичара и такмичарки, који су у Србију донели 62 медаље – 26 златних, 15 сребрних и 21 бронзану медаљу.
На јесен следеће године, одржаће се Светски шампионат у фудокан и традиционалном каратеу (дестинација још није одређена), где се очекује веће учешће такмичара из Карате клуба „Камиказе“ и наравно, више медаља за Пожаревац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content