2019-04-09T20:27:13+02:00 9. априла, 2019. 20:27 |

КИНЕЗИ У КАОНИ: Први састанак радних тимова

У Кучеву је одржан први састанак радних тимова кинеске компаније „Gangyuan co“, локалне самоуправе и ЕПС-а формираних за спровођење пројекта о изградњи постројења за производњу креча у Каони. На састанку је још једном потврђена велика заинтересованост свих страна за овај пројекат и анализиране досадашње активности. Такође су апострофирани приоритети у том послу у наредном периоду.

На састанку коме су присуствовали Xing Xu Peng, менаџер за производњу креча, Zhang Yanming, генерални директор „Gangyuan co“ doo Smederevo, Li Nan, директор канцеларије, потом, правници Lu Xiao и Pi Xneyinglawyer и Зоран Ђокић, директор Огранка Кучево, у знак успешног почетка сарадње, кинеска делегација уручила је Владимиру Стојановићу, председнику Општине Кучево, уметничко дело рађено у класичној традицији кинеске уметности, свили – мапу Забрањеног града који је током пет векова био седиште 24 кинескa владарa, 14 из династије Минг и 10 из династије Ђинг.

Забрањени град налази се у самом центру старог дела Пекинга. Некада је био царска палата, а данас је музеј, који се простире на више од 720.000 квадрата и састоји се од 800 зграда са 9.999 просторија.