На адресу Дечијег драмског студија Центра за културу Пожаревац и његових чланова пристигао је још један низ признања. После успеха на Фестивалу „Моравски цветић“, представа „Кирија“ најмлађег пожаревачког театра освојила је публику и жири  XIII Смотре сценског стваралаштва деце Браничевског округа одржаног у Великом Градишту.

Наиме, представа „Кирија“ коју је по тексту Бранислава Нушића за извођење поставио Слободан Боба Степић проглашена је најбољом на Смотри, Димитрије Канђолас носилац је ласкаве титуле Најбоља главна мушка улога за ролу Оца, креација Детета 1 Катарине Петровић награђена је као Најбоља споредна улога , док је жири у категорији Избор музике прогласио Ведрана Лукића.

– Као и на „Моравском цветићу“ и у Великом Градишту конкуренција је била јака, но, наш уиграни тим је показао своје умеће и таленат, каже редитељ представе Слободан Боба Степић. – Када кажем тим, подразумевам да је ово озбиљан рад у оквиру кога сви фунционишемо као један: и када се раде кондиционо-говорне вежбе и када се нађемо на сцени, пред препуним гледалиштем и жиријем.

Овај успех и енергија чланова   Дечијег драмског студија Центра за културу Пожаревац представљају подстрек за даљи рад и, надамо се, још награда на позоришним такмичењима која их ускоро очекују.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content