Кошаркашки клуб „Пожаревац“ постоји пуне 64 године. Поникао је из КК „Млади радник“ и КК „Дунавац“, а ново име је усталио 1998. године.  Велики број волонтера са пуно ентузијазма успели су да клуб, после низа година стабилизују. Сада је КК „Пожаревац“ на чврстим ногама са конкретним визијама, спортским и финансијским. Клуб има и одличну базу у раду са млађим категоријама. Већ се назиру талентовани играчи који ће за коју годину носити дрес сениорског тима.


       Сениорска екипа КК „Пожаревац“ се након дужег низа година у сезони 2017/18, вратила у Прву регионалну лигу „Запад“, односно у трећи ранг такмичења као првак Друге регионалне лиге са само једним поразом. У сезони 2018/19. недостајао је само један поен да би се изборило право игања у плеј – офу. Стручни тим сениорске екипе чине бивши играчи, пожаревачки тренери:  Владимир Влашковић (шеф) и Виктор Сандић (тренер).

        Млађе категорије клуба се такмиче врло успешно у својим лигама. Јунири, које води Виктор Сандић освојили су прво место у Регионланој лиги у сезони 2018/19. Кадети се такмиче у Међурегионалној лиги, заузели су осмо место. Тренери кадета су: Лазар Милетић и Владимир Влашковић.  Пионирска селекција заузела је друго место у Регионалној лиги, а тренери су: Павле Крупчић и Лазар Милетић. Селекција млађих пионира под вођством тренера Кристијана Марковића играла је на финалном турниру региона и заузела четврто место.

         Масовна је и клупска школа кошарке коју води стандардни првотимац и професор физичког васпитања Иван Папић.

        Клуб је и члан „Покрета за развој женске кошарке Марина Маљковић“. Као један од организатора познатог пожаревачког такмичења  3х3 (баскет), КК „Пожаревац“ је по четврти пут био домаћин Првенства у баскету.

                                                                                        Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content