Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“ Пожаревац ове године започело је реализацију пројекта постављања клупа за маме и бебе на најпосећенијим локацијама у Граду Пожаревцу.

Прва клупа недавно је постављена код дечијег игралишта поред Центра за културу, а нова клупа је  постављена и у окружењу Ергеле „Љубичево“ коју Пожаревљани све више посећују, а посебно родитељи са децом.

Марија Паповић, директорка ЈКП „Паркинг сервис“ истиче да је основни циљ ове акције пружање подршке мамама у дојењу беба, по коме је Србија, према статистици Светске здравствене организације, на дну лествице.

-По угледу на највеће градове у Србији, одлучили смо  да клупе поставимо на пар локација, у које између осталог спада и Ергела „Љубичево“. Овога пута клупа је изграђена у нешто другачијем стилу од претходне, у складу је са духом традиције који Ергела негује. Следећа локација на којој је планирано да се клупа за маме и бебе постави је Спомен парк „Чачалица“, шеталиште које родитељи са децом такође врло радо и често посећују, објашњава Марија Паповић, која је упутила позив свим установама, приватним и јавним предузећима да на сличан начин покажу своју друштвену одговорност.

Овај пројекат се реализује захваљујући Милутину Босићу и Николи Савићу, радницима ЈКП „Паркинг сервис“, који су одлучили да своје слободно време уложе управо у израду клупа намењених најмлађим суграђанима.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content