Футсалери КМФ „Пожаревац” савладали су пред домаћом публиком екипу „Беле Цркве“ из Куршумлије резултатом 5:3 (2:1). Овај тријумф значајан је за Пожаревљане из више разлога. Најпре, освојена су нова три бода у борби за бараж за попуну Прве лиге, којој се потајно надају у Пожаревцу. Оно што у овој победи може да буде подједнако важно јесте и то што је извојевана без неких од кључних играча по домаћи тим. Још пре првог судијког звиждука, Пожаревљани су истрчали на терен без повређеног Горана Лепојевића, а већ у првом полувремену остали су без услуга Марка Јеремића и Николе Гостојића, обојица због задобијених повреда у дуелима.

Са другог места на табели, КМФ „Пожаревац” овог викенда путује у Београд на дуел екипи „Економист”.

       У првој деоници прецизни за домаћи тим били су Никола Пајић у 4. и Урош Тошић у 17. минуту, док је у 10. минуту за тим из Куршумлије гол постигао Марко Поповић.

       Први део другог полувремена је протекао у доминацији гостију којима је искуство донело превагу у игри. Разлог томе је што су терет пожаревачког тима морали тада да понесу млади играчи, који иначе не добијају велику минутажу јер већина њих наступа за омладинску селекцију. Показали су ти момци тада да се на њих озбиљно може рачунати и да се за будућност футсала у Пожаревцу, уколико остану на окупу, не треба бринути. Њихови старији саиграчи су стрпљиво чекали своје шансе за постизање голова и дочекали су их, у 26. и 39. минуту Владимир Симић и у 31. минуту Никола Пајић. Пожаревачки „клинци” су летели око њих, правили брзе ротације и омогућивали им да улазе у шансе и да тиме отежају противнику да гради своје нападе.

      Са друге стране, гости су успели да затресу мрежу Уроша Новаковића још два пута у другом полувремену и то у 25. минуту преко Мијаиловића и у 32. минуту поготком Поповића. Испоставило се, ипак да је то недовољно да се порази домаћин који је у овом мечу изгубио неколико важних и искусних играча, али је за неке будуће мечеве добио своје „Пожаревачке бебе”.

      Због црвеног картона из претходне утакмице екипу домаћина није са клупе могао да предводи Милош Ђорђевић већ је у његово име то чинио Владимир Живадиновић.

                                                                                                                             С.С.

Share.
Leave A Reply

Skip to content