2019-09-18T12:04:31+02:00 18. септембра, 2019. 12:02 |

Комад “Кирија” најбољи на 31.Међународном фестивалу у Лазаревцу

Стручн жири 31. Међународног фестивала хумора за децу „Лазаревац 2019.“ прогласио је јуче представу “Кирија” Дечијег драмског студија Центра за културу Пожаревац  за најбољу представу фестивала у целини.

 

Осим награде за најбољу представу, жири фестивала је доделио и награду за најбољу режију Слободану – Боби Степићу.   Hаградa за најбољу мушку улогу припала је сјајном младом глумцу Димитрију Канђоласу. У образложењу се наводи да су глумци дечијег драмског студија Центра за културу Пожаревац својим извођењем комада Бранислава Нушића оставили снажан уметнички утисак. Вреди поменути да су млади пожаревачки драмски ствараоци  током извођења представе „Кирија“ одушевили лазаревачку публику, која их је заузврат бурно поздравила дуготрајним аплаузом и овацијама

У јутрошњем разговору са господином  Александром  Лукићем,  уредником програма Центра за културу Пожаревац,  Дечији драмски студио ове културне институције, који је комадом „Кирија“ до сада освојио прегршт признања на досадашњим надметањима, ових дана  припрема нову позоришну представу. Реч је о  “Василиси Прекрасној” по тексту Миодрага Станисављевића, чија се премијера очекује на Великој сцени Центра за културу Пожаревац.

В.В.