2019-08-29T18:58:07+02:00 29. августа, 2019. 18:58 |

„КОМУНАЛНЕ СЛУЖБЕ“: Појачана трећа смена

Последњих петнаестак дана у Јавном комуналном предузећу „Комуналне службе“ у Пожаревцу појачан је рад треће, ноћне смене. За то постоје два разлога, временске прилике, односно високе температуре које прате цео август и повећан обим посла због припрема града за Љубичевске коњичке игре, најпознатију и најпосећенију туристичку манифестацију у овом крају:

-Настојимо да сачувамо наше раднике, који су на отвореном у овим приликама елементарне непогоде и зато имамо посебан режим рада, појачали смо трећу смену. Када су температуре највише, склањамо раднике са сунца.  Обезбедило смо и једно возило да радницима разноси хладну воду у току дана. У сваком случају, настојимо колико можемо да нам људи остану здрави, то је и људска и законска обавеза, каже дирекор ЈКП „Комуналне службе“ Слободан Јовић и додаје:

-Љубичевске игре су се приближиле што за нас значи посебан режим рада, и у граду и на хиподрому. Како то обично кажем, ми смо огледало града и како очекујемо велику посету, хоћемо да будемо спремни за госте. Почели смо детаљније сређивање прилазних путева граду из свих праваца, све комуникације у самом граду, према хиподрому. Што се тиче самог хиподрома, цистерне су тамо свакодневно, прскамо стазе и припремамо их за трке и одржавамо и заливамо зеленило. Такође, према програму који имамо, редовно перемо и градске улице ноћу.

Пожаревачко комунално предузеће је средином прошле седмице почело са рашчишћавањем две локације за паркинг возила у близини хиподрома како би се обезбедио довољан број места за аутомобиле. За ту сврху до почетка Игара опремиће се простор преко пута стадиона „Младог радника“ и на драговачком путу, односно код друге капије хиподрома.

                           АНГАЖОВАНИ ДОДАТНИ РАДНИЦИ

Слободан Јовић

Град Пожаревац је иначе по пројекту јавних радова, који се реализују у сарадњи са Националном службом за запошљавање, издвојио 8 милиона динара. У ЈКП „Комуналне службе“ ангажује се из овог програма 15 радника на период  од 4 месеца и они би требало да помогну овом предузећу које нема довољан број запослених за предвиђен обим посла који их очекује:

-Појачали смо све активности, имамо хиљаду обавеза. Пошто годинама радимо овај посао већ смо уходани и спремни, али ангажовање нових радника ће нам добро доћи управо због низа манифестација и концерата током целе седмице. Морамо иза сваког таквог догађаја до ујутру да распремимо све што остане иза посетилаца, склонимо и однесемо смеће из центра града, каже директор Јовић.

Из буџета Града, поред остале механизације набављено је и електрично возило које ће стално кружити централним делом и прикупљати смеће из корпи предвиђених за ситан отпад што треба да побољша хигијену на местима где се окупља највећи број људи. За набавку возила Град је издвојио 31 милион динара, а само комунално предузеће из сопствених средстава још 32 милиона. Средствима предузећа купљени су миникипер, возило за изношење смећа из уских улица, једно велико кипер возило и аутоцистерна.

                                                                                           Д. Деурић