После додатног ангажовања на организовању Ивањданског вашара у Пожаревцу и сређивања простора после њега, запослене у Јавном комуналном предузећу „Комуналне службе“ очекују уобичајени послови на одржавању хигијене и зеленила, гробља и азила за псе, на управљању пијацама. Овом јавном предузећу недостају радници управо на пословима од којих зависи изглед и чистоћа града. Тај недостатак се током летњих месеци делимично надокнађује ангажовањем незапослених преко јавних радова које расписује локална самоуправа у сарадњи са Службом за запошљавање:

          -Очекујемо да Град Пожаревац из средстава које је већ определио на четири месеца преко јавних радова запосли још људи који ће нам пуно значити, јер наша кадровска и здравствена структура није најбоља. Најважније је да ћемо са њима допунити број и за јавну хигијену и то за онај простор који није у плану и програму Града. Пред нама су и манифестације попут Љубичевских коњичких игара тако да чинимо што је до нас да тај број људи покаже праве ефекте, каже директор Комуналног предузећа Слободан Јовић.

Град Пожаревац ће по позиву за јавне радове укупно финансирати 35 радника:

-Од тог броја, каже Јовић, у Комуналном предузећу очекујемо бар двадесетак људи јер су нам неопходни с обзиром на обим и значај посла  који радимо за локалну заједницу.  Ми смо огледало Града и људи који посећују Пожаревац, први утисак стичу у односу на оно што ми радимо. Увек смо у функцији града и грађана и до сада смо успевали да  обавимо свој посао без обзира на проблеме које имамо у организацији  управо због недостатка радне снаге и лошег здравственог билтена.

ДОБРА ОПРЕМЉЕНОСТ МЕХАНИЗАЦИЈОМ

Са друге стране опремљеност возног парка и механизације  Комуналних служби је добра. Последњих година Град и само предузеће су за опремање доста издвајали тако да се уз помоћ машина надомешћује недовољан број радника:

-Очекујемо и ново електрично возило које ће функционисати на исти начин као у центру Београда и намењено је за делове града где се креће већи број пешака. Возило је стално у функцији и односи смеће, каже Јовић и додаје:

 -У чишћење града креће се рано ујутру и до 11 сати град је чист и леп. После 11 часова већ се види оно што људи остављају иза себе. Трудимо се да у ходу отклањамо и чистимо, али живот и ужурбаност чине своје.

            Централне улице у Пожаревцу се перу сваке ноћи и захваљујући новим цистернама, посао се обавља квалитетно.

                                                                       Вашар

-Вашар је добро прошао у односу на очекивања, мада није велики као што је био некада, каже директор ЈКП „Комуналне службе“ Слободан Јовић. Ефекти овогодишњег вашара су такви да смо ми задовољни. Направљен је промет од 3 милиона и 780 хиљада динара за 3 дана вашара. Помоћ, док је трајао вашар, и ове године имали смо од комуналне инспекције. На рашчишћавању и уређењу простора после вашара радило је 19 наших људи који су га на уходан начин довели у првобитно стање.

 

ЈКП је задужено и за одржавање зеленила у Пожаревцу и Костолцу и око свих приступних путева. Редовно се коси и из правца Београда, Великог Градишта, Петровца на Млави. Ове године је било пуно посла због падавина и бујне вегетације. Зелене површине се уређују и на гробљима. Обавеза Комуналних служби је да уређује комуникације, а сваког корисника  односно закупца је да уређује гробно место.

Share.

Comments are closed.

Skip to content