За потребе корисника у индивидуалним домаћинстима, „Комуналне службе“ су купиле 11.000 унифицираних канти. Допремање канти комуналном предузећу у Пожаревцу кренуло је од произвођача, а када ће корисницима почети да се дели,  директор Слободан Јовић, одговара:

-Ових 11.000 посуда које стижу, почећемо да делимо у марту. С обзиром на велики број канти мораћемо да нађемо најадекватнији и најједноставнији начин да стигну до домаћинстава.

            Подела неће да крене свима у истом тренутку, већ ће се направити план по улицама и квартовима тако да ће ЈКП „Комуналне службе“ делити посуде по редоследу који ће бити објављиван.

Слободан Јовић

-Највероватније ћемо одредити пет улица и наша екипа ће обилазати и достављати канте корисницима, с тим да ћемо их унапред обавестити ког ће то датума бити, потврдио је Јовић.

             У куповину ових посуда за смеће из Буџетског фонда Града Пожаревца за заштиту животне средине издвојено је 2018. године 27 милиона динара. Употреба унифицираних посуда ће олакшати посао радницима комуналног предузећа при утовару и истовару смећа у возила и тиме корисницима услугу учинити квалитетнијом. Канте су бесплатне, делиће се корисницима у Пожаревцу и Костолцу, уз потписани реверс.

             На подручју Града Пожаревца смеће се организовано скупља и односи за сада само из Пожаревца и Костолца. ЈКП „Комуналне службе“ ће, када се изгради трансфер станица, имати обавезу да тај посао ради и за сва сеоска насеља.

            Локацијски, регионална депонија за одлагање комуналног смећа из Града Пожаревца је у близини Лапова.

Пијаца  „Круг“ отворена и по подне 

Од 3. марта најстарија пожаревачка пијаца „Круг“ радиће од 6 часова ујутру до 18 часова увече. Таква одлука је у Јавном комуналном предузећу, које управља градским пијацама, донета због промењеног радног времена запослених:

-С обзиром да је данас радно време другачије и да многи запослени раде до 16 па и 17 часова, договорили смо се да од 3. марта пијаца „Круг“ ради до 18 часова увече. Отвараће  се уобичајено ујутру у 6 и радиће до 18 часова, значи, пуних 12 сати њене капије ће бити откључане. Многи запослени раде до касно по подне и не могу у току радног времена да пазаре на пијаци и због тога хоћемо бар да им омогућимо да када крену са посла кући, сврате на пијацу и набаве неопходне намирнице, каже директор ЈКП „Комуналне службе“ Слободан Јовић.

 УСИСИВАЧИ И ЧИСТИЛИЦЕ

Планови ЈКП „Комуналне службе за 2019. годину су као и 2018. врло амбициозни тако да их очекује доста посла. Буџетом Града Пожаревца опредељен је 31 милион динара за наставак опремања предузећа како би се посао квалитетно обављао и бринуло о хигијени:

-Механизација којом располажемо дозвољава нам да покријемо Пожаревац у целости и очекујем да град изгледа много боље овог пролећа. Опрема коју имамо нам даје за право да тако мислимо. Све чистилице су у функцији, имамо их четири, ангажоване су као и два велика усисивача, рекао нам је директор Јовић и додао:

-Мало су нам проблем радници, јер ширимо површине које одржавамо и чистимо, а често су нам због природе посла и изложености временсим приликама на боловању, али радимо у три смене и ангажовани су сви расположиви људи и механизација.

Share.

Comments are closed.

Skip to content