2021-12-31T11:18:21+01:00 31. децембра, 2021. 11:18 |

Концерт поводом јубилеја КУД-а „Миленко Стојковић”

Културно уметничко друштво  „Миленко Стојковић” из Кличевца прославило је протекле суботе 75. рођендан. У  знак захвалности на подршци свих ових година, дечији, припремни, извођачки и ансамбл ветерана  одржали су целовечерњи концерт.

Те 1946 постављени су темељи чувања традиције и културе кроз игру и песму, али и темељи Дома културе, који је касније кроз деценије био и остао носилац друштвеног и културног  живота мештана Кличевца. Ансамбл је учествовао на различитим манифестацијама, како у земљи тако и у иностранству, на којима је награђиван највишим признањима. Свако представљање КУД-а  имало је за циљ промовисање  културе и традиције пре свега Пожаревца и Кличевца.

Понос културно уметничког друштва је  извођачки ансамбл,  породица која је на окупу дуги низ година, од којих поједини чланови славе пунолетство у КУД-у – играчи Јелена Селић, Андреја Радовановић, Стефан Миловановић, Милош Цвејић и шеф оркестра Дарко Цвејић.

-Живимо у времену када фолклор губи на популарности, али постоје људи који и даље препознају праве вредности, рекла је Татјана Дамњановић педседница КУД-а и захваливши се Граду Пожаревцу на сарадњи и подршци у седамдесетпетогодишњем раду. Захвалницу је у име Града уручила Предрагу Мијатовићу, председнику скупштине.

На крају програма, сви чланови захвалили су се  човеку због кога трају и пишу најлепше успомене, чије је дело сваки корак одигран на кличевачкој позорници у последње две деценије, уметничком руководиоцу  Саши Селићу.