2019-12-26T10:43:07+01:00 26. децембра, 2019. 10:23 |

КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС У ПОЖАРЕВЦУ О КАПИТАЛНИМ ПРОЈЕКТИМА У КОСТОЛЦУ: Реализовано више од 70 посто инвестиција

Градска општина Костолац, реализовала је ове године више од 70 посто капиталних инвестиција, што се сматра најбољим резултатом у последњих неколико година, чуло се на прошлонедељној конференцији за медије у седишту Градског одбора Српске напредне странке у Пожаревцу.

                                                    Обраћање Серџа Крстаноског

Према речима Серџа Крстаноског, председника ГО Костолац и једног од повереника костолачког Месног одбора СНС-а, за ширење топловодне мреже, током ове године утрошено је 66.000.000, а за реконструкцију и асфалтирање улица, као и за реконструкцију коловозне конструкције и насипање и равнање сеоских путева, опредељено више од 75.000.000 динара.

Велика пажња посвећивана је заштити животне средине. Радило се на одржавању зелених површина, на уређењу централне депоније, уклањању дивљих депонија и на решавању проблема пепелишта, који већ предуго траје.

Значајна средства опредељена су за реализацију једног од важних пројеката заштите животне средине. Реч је о замени, реконструкцији и формирању новог дрвореда. У плану је да се за 18 месеци, у 21 улици и централном Градском парку у Костолцу, засади више од 1.760 нових садница, извади 260 пањева, ореже око 140 стабала и посече око 80 болесних стабала. Основни циљеви овог пројекта су стварање нових површина под дрворедом и повољних микроклиматских услова, као и подстицање урбанистичког развоја ГО Костолац. Формирања новог дрвореда, добиће се се нове површине под зеленилом, смањити загађеност ваздуха и град учинити лепшим..
Ове године покренута је иницијатива за уклањање надвожњака у Костолцу.

-Након што је мост, због дотрајалости затворен за саобраћај, поднета је иницијатива Огранку ЕПС-а да нам се без накнаде, надвожњак пренесе у власништво, што је и учињено. Након уклањања, Град Пожаревац улази у законску процедуру изградње једне модерне саобраћајнице са кружним током, у Првомајској улици. Тиме се отварају две улице – Николе Тесле и Вељка Дугошевића. У сарадњи са ПД „Аутотранспорт“ радимо и на решавању проблема аутобуске станице, у чијем се власништву објекат и налази. На њихову иницијативу смо код надлежних служби Градске управе Пожаревца покренули иницијативу за измену Плана генералне регулације Костолца у погледу намене парцеле на којој се овај објекат налази, будући да је намера – давање у закуп земљишта неком од великопродајних трговинских ланаца. Поседујемо пројекат за реконструкцију Фудбалског стадиона „Бора Бека“, и у наредном периоду циљ нам је да реализујемо овај пројекат. Такође, радимо и на пројекатима који се односе на решавање стамбеног питања најсиромашнијих и најстаријих суграђана, а помоћ грађанима пружамо и код легализацији и озакоњења објеката, нагласио је Крстаноски.

У току је израда скулптура Ђорђа Вајферта, а очекује се и почетак радова на уређењу Спортске хале у Костолцу, вредности 7.800.000 динара. У оквиру овог пројекта планирани су санација крова, замена дела столарије као и постављање столица.
Са завршетком новог Б – 3 блока од 350 MW и повећањем производње угља на Копу Дрмно, отвара се могућност за новим радним местима.

-Стратешки циљ руководства костолачке локалне самоуправе је створити што је могуће уређенију Градску општину, у којој ће сви грађани имати чисту пијаћу воду, канализаију, грејање и асфалт. За развој наше средине важно је и адекватно промовисање туристичке потенцијала града и подршка даљем развоју културе и спорта, рекао је између осталог Крстаноски.