Ана Миљанић

Конференција за медијe Градског одбора Српске напредне странке у Пожаревцу протекла је у знаку спорта.

Говорило се о резултатима и циљевима у школском и рекреативном и наравно, у врхунском спорту.

Чланица Градског већа Ана Миљанић, као један од спортских приоритета навела је развој школског спорта, залагање спортских радника да децу науче да живе здраво, да се баве физичком активношћу и тиме створе основу за озбиљније бављење спортом.
-Када је у питању школски спорт, подсетићу да смо у протеклом периоду два пута били град – домаћин Олимпијског часа. Колико је важно младима обезбедити услове за бављење спортом, толико је битно и што већи број грађана обухватити спортском рекреацијом. С тим у вези, поставили смо две теретане на отвореном, на Чачалици и у Љубичеву, у коме смо изградили и трим стазу, обновили многе спортске терене како у граду, тако и у сеоским насељима. Наш задатак је и да подстичемо на врхунске резултате у спорту, да сваком спортисти пружимо шансу да прође пут од почетника до мајстора спорта, истакла је Миљанић и додала да се ове године из градског буџета финансира рад 55 спортских клубова.
Као примери доброг рада са младим спортистима, на конференцији су истакнути клубови: ОК „Млади радник“, Стонотениски клуб „Пожаревац“, Женски фудбалски клуб, Атлетски клуб „Пожаревац“, карате клубови „Железничар“ и „Млади радник“, Клуб малог фудбала „Пожаревац“, гимнастички клубови „Млади радник“ и „Звезда“, Кошаркашки клуб „Пожаревац“, Џудо клуб „Бамби“, Спортска асоцијација.
Вредан хвале је и рад Коњичког друштва „Kнез Михаило“, које је допринело да се Пожаревац препознаје по коњичком спорту, због ЉКИ, али и због организације тркачких дана, који окупљају велики број домаћих и страних такмичара.
Кровна организација свих спортских клубова је Спортски савез града Пожаревца.
-ССГП је организатор бројних спортских манифестација, помаже клубове и води бригу о њима. Ове године, из Спортског савеза Србије стигло му је престижно признање, Мајска награда за најбољи савез у Србији. Признање је у рангу освојеног државног првенства, што чини посебну част граду Пожаревцу, рекла је Ана Миљанић. Она је додала да је поред Спортског савеза, запажен и рад Градског фудбалског савеза, који окупља велики број чланова.
За просперитет сваке делатности од велике важности је колико је развијена њена инфраструктурa.
-Без улагања у развој спортске инфраструктуре нема ни напретка у спорту. Имајући то у виду Град је уложио више од 20 милиона динара у реконструкцију Спортског центра Пожаревац. Замењено је осветљење, набављена нова седишта, раде се плафони, паркет и фасада, тако да ће грађани ускоро добити један репрезентативан спортски објекат. Такође, на терену за тренинге и рекреацију Спортског центра постављена је тартан подлога, а уређен је и тениски терен. У оквиру СЦ налази се Балон сала са вештачком травом, коју спортски клубови и грађани интензивно користе. На градском фудбалском стадиону замењено је 800 седишта, на базену су постављене нове кабине, уређен је простор испред Спортске хале, новим асфалтом пресвучен кошаркашки терен. Реновирали смo и анекс крова хале спортова, истакла је Миљанић додајући да Град, из године у годину повећава износ средстава намењених финансирању клубова и удружења. Иначе, већина градских клубова потписала је уговор са Удружењем „Три плус“ којим се омогућава бесплатан тренинг малишанима из породица које имају троје и више деце.
-Пре две године за рад клубова и удружења планирано је 75 милиона динара, прошле године 76, а ове године 82 милиона динара. У 2020. клубови могу да рачунајуна на износ увећан за 10 милиона односно на укупна средства у висини од 92 милиона динара, најавила је Миљанић апострофирајући на крају потребу Пожаревљана за затвореним базеном и атлетским стадионом.

Comments are closed.