Пожаревачки градски хиподром је у недељу, по други пут у овогодишњој тркачкој сезони, окупио на једном месту бројне љубитеље коњичког спорта и одгајиваче расних касача и галопера из Србије и иностранства.

Организатор догађаја било је Коњичко друштво „Кнез Михаило“, а покровитељ Град Пожаревац.

Победнички пехар у галопској Трци Града Пожаревца уручио заменик градоначелника Предраг Мијатовић

Oдржано је осам трка, пет касачких и три галопске. Прво у низу, у оквиру Јунског састанка било је надметање касача у трци „Victory Bird“ на 2200 метара, у којој је тријумфовало француско грло Gestion Prior, потомак Neutrondu Cebe и Question Prior. Коњ је у власништву Саве Мутавџића из Панчева, који је истовремено и тренер коњског грла, док је у сулкама током трке био Бранислав Мукић. У име домаћина, победнички пехар поносном власнику предао је члан Коњичког друштва „Кнез Михаило“ Драгче Николић. Иначе, ово је други тријумф грла Gestion Prior у Пожаревцу током ове године.

Победнички тим касачског надметања са директором КД “Кнез Михаило” Александром Миленковићем

У трци „Млава“, први кроз циљ у касу, са оствареним временом од 1:18,2, прошао је Цветко, коњ кога је кроз стазу дугу 1600 метара у сулкама водио Бранислав Мукић. Грло је власништво Д. Живојиновића и С. Новаковића из Друговца, односно Селевца, а тренер Иван Мукић млађи. Легенда србијанског каса Србољуб Симић уручио је пехар тиму који поседује и припрема Цветка, трогодог касача који иначе води порекло од Azafrana и кобиле Cool Girl Lady.

Брзину на стази одмерили су и галопери. Прва у низу галопских трка била је „Слободан Симоновић Сипа“, у којој је тријумфовало грло Sommerprinz, немачког порекла, потомак Worthadda i Sommerwiese. Власник овог победника је Спортско коњичко удружење „Шендековић“, а тренер Тамара Шендековић. У седлу је био Милан Конкољ. Време за које је истрчана стаза дуга 1600 метара је 1:39,5, манир победе био је сигуран. Саша Степановић, члан Управног одбора КД „Кнез Михаило“ уручио је пехар победничком тиму.

НЕИЗВЕСНО ДО САМОГ КРАЈА

Таман када се чинило да ће трку освојити касач Merenylo са Борисом Кеченовићем у сулкама, на чело трке „Тулба“, у самој завршници, избило је грло Aragorn са возачем, истовремено и тренером Владимиром Прибићем, прошавши први кроз циљ. Време за које је победник, у власништву „Dream Catcher“ из Сомбора, потомак Pitagore Bi и Arosse, истрчао стазу дужине 1600 метара je 1:16,2. Победнички пехар уручио је потпредседник Скупштине КД „Кнез Михаило“ Бојан Јосифоски.

Aragorn први касом кроз циљ у трци “Тулба”
Тријумф Магдалене у галопској трци “Морава”

Неизвесно до самог краја било је и током надметања галопера у трци „Морава“ на 1300 метара. Победу су однели Магдалена и јахач Ђорђе Перовић, са оствареним временом од 1:14,9. Коњ Swashbucklera i Machkice Tor налази се у власништву Штале „Pitt Bull“ из Крушевца, тренер је Стефан Угљешић. Интересантан наступ имало је грло Magical Kiss које се заједно са џокејем Миланом Конкољем, са зачеља, изборило за друго место. Другопласирана је од победнице, у самом финишу трке, надмашена за пола дужине коњског тела. Пехар је у руке победницима уручио председник УО КД „Кнез Михаило“, вишеструки витез и тренер вишебојаца Раде Миловановић.

Четврта у низу касачких трка, на програму овогодишњег Јунског састанка била је „Срђан Петровић Чиби“. У оштрој борби за тријумф нашло се пет коњских грла, победио је No Fear Of’ Em, потомак Father Patrick и Flicka Kronos, у власништву Миодрага Загорца из Суботице. Временско остварење је 1:16,6. Тренер грла је Моника Кеченовић, а сулкама је на 1600 метара управљао Борис Кеченовић. Награду овог касачког надметања, победнички пехар, предао је директор Туристичке организације Града Пожаревца Василије Балдић.

„ТРКА ГРАДА ПОЖАРЕВЦА“ И „БРАНИЧЕВО“

Главно надметање другог тркачког дана на градском хиподрому била је галопска „Трка Града Пожаревца“. На травнатој површини, на 1800 метара, трку је након оштре борбе, за дужину њушке, освојило грло Berkshire Rebel, потомак Sir Percya i Silicon Star. Стаза је у галопу, истрчана за 1:49,7. Berkshire Rebel је у власништву „Team Etemović“, тренер је Смаил Мржљак, док се у седлу током трке нашао Ђорђе Перовић. Заменик градоначелника Пожаревца Предраг Мијатовић честитао је на победи и уручио пехар главне трке победницима.

Касачком трком „Браничево“ завршен је други тркачки дан у Пожаревцу. Било је неизвесно до самог краја, а први кроз циљ прошли су грло Geronimo S. G. и возач у сулкама Саша Грујић. Коњ је у власништву Јоване Грујић из Вршца, истовремено и тренера. Стаза је била дуга 1600 метара, а победнички тим исту је прешао за 1:15,6. Пехар наследнику Fast Photoa i Gruccione и његовим власницима предао је у руке директор пожаревачког КД „Кнез Михаило“ Александар Миленковић.

Наредни тркачки сусрет касача и галопера на градском хиподрому у Пожаревцу, заказан је за 6. јул.

 

Текст и фото: М. П.

Share.
Leave A Reply

Skip to content