Народна библиотека „Вељко Дугошевић“ из Голупца расписује конкурс за излагање (за самосталне, ауторске, кустоске и колективне изложбе и пројекте) у Галерији модерне уметности у 2023. години. Kонкурс је отворен до 10. фербуара 2023. године.

 

Са отварања Галерије

 

За конкурс је неопходно доставити:

  1. опис пројекта – концепцију изложбе са техничким описом;
  2. визуелну документацију (до 10 илустрација пројекта са којим се конкурише);
  3. професионалну биографију (ЦВ) са контакт е-маил адресом и бројем телефона.

Пријаве треба доставити искључиво електронским путем на адресу modernagalerijagolubac@gmail.com.

Пријаве ће разматрати Уметнички савет Галерије модерне уметности, који је именован на период од 2023-2025. године, у саставу: Драган Деспот Ђорђевић – књижевник, Бојан Вељковић – мастер примењени уметник и Милош Ђуран, докторант примењене уметности.

Сви учесници ће о резултатима конкурса бити обавештени имејлом, а резултати ће бити објављени и на сајту библиотеке, Фексбук страници и посредством медија, а најкасније до 20. фебруара 2023. године.

Право учешћа имају сви ликовни и примењени уметници.

Организатор обезбеђује: Каталог – флајер (а4 формат, са једним или два савијања, обострани колор), коктел на дан отварања и организацију – постављање радова, рекламу и маркетинг догађаја, израду плаката и позивница.

Аутор изложбе донира једно своје дело за потребе сталне изложбене поставке.

Слањем пријаве мејлом аутор прихвата све одредбе ликовног конкурса.

Kонтакт за додатне информације: +381 606 787 070 (сваког радног дана  у периоду од 10 до 13 часова).

Галерија модерне уметности, која ради у саставу Народне библиотеке “Вељко Дугошевић” Голубац, основана је 2022. године и један је од излагачких простора у Србији који се бави афирмацијом, презентацијом, продукцијом савремене визуелне уметности. Галерија модерне уметности , учествујући у једном представљању савремених уметничких израза настоји да допринесе децентрализацији културе, равномерном регионалном развоју и да буде препозната као место које на професионалан начин омогућава представљање уметничких и кустоских пртојеката, као и продуцијски центар који доприноси развоју савремене уметности и иновативних уметничких пракси, са посебним задатком оснаживања локалне ликовне сцене.

Марија Живановић Илић

в.д. управника Народне библиотеке “Вељко Дугошевић” Голубац

Share.

Comments are closed.

Skip to content