2018-08-03T14:42:21+02:00 3. августа, 2018. 14:42 |

Конкурс за лого и награду „Виминацијум фест-а“

Центар за културу Пожаревац расписао је Конкурс за идејно решење логотипа фестивала “Виминацијум – митови стари и нови“ као и идејно решење глумачке награде “Златна фибула“. Сам Фестивал “Виминацијум фест-митови стари и нови“ је  позивног типа и такмичарског карактера и на њему ће се надметати професионална позоришта како из Србије и Подунавља тако и ширег окружења.

Заштитни знак треба да буде визуелни, естетички, израз тема, смисла , симболике,  порука и места одржавања фестивала ( локација Виминацијума). Користиће се као основа за укупан графички инжињеринг на свим познатим средствима графичког изражавања те треба да буде универзално употребљив.

Када је о “Златној фибули“ реч, то је награда која се додељује најбољем глумцу фестивала, без обзира на пол. По свом изгледу треба да буде уметничко-историјска реминисценција на времена настанка позоришта и митолошког у њему, место на коме се фестивал одржава, али и симболику копче као предмета и исказане моћи позоришта да споји, повеже културе из нашег окружења.

Рок за достављање идејних решења је петак 10. август, док се све информације намењене учесницима конкурса могу наћи на сајту www.czkpo.rs.

Иначе, продуцент фестивала “Виминацијум – митови стари и нови“ је Град Пожаревац, а организатор Центар за културу Пожаревац.

 

Текст и илустрација:

В.Винкић