Поводом Светског дана књиге, 23. априла, пожаревачка библиотека расписује литерарни и ликовни наградни конкурс ,,Читај да би живео!“.

Конкурс се односи на све ученике основних и средњих школа на територији Републике Србије и отворен је од 14. марта до 15. априла.

Основцима ће награде бити додељене у две категорије, од првог до четвртог и од петог до осмог разреда за један литерарни и један ликовни рад.

Теме за ученике од првог до четврог разреда су следеће: „Иди зимо, одмори се мало, све у деци већ је процветало”, „Ја сам страница књиге” и „Да ми је знати”.

Старији основци могу стварати на теме: „Мењам све јастуке света за књигу”, „Загрљај  је прекрасан дар,  једна величина одговара свима” и „Највећи човек увек остаје дете “.

Средњошколци имају теме прилагођене њиховим годинама: „Читај књигу и буди Прометеј!”, „Књиге нас уче да није довољно само поседовати моћ, већ и одабрати шта са њом чинити”, „Бол данас једном ће постати јуче из чијег ћеш пепела никнути нов”, „Свет не мењају они који знају како, већ они који су довољно храбри да то желе” и „На тастатури мог живота већина је била шифт, а ти си капс лок”.

Када је у питању литерарни рад, прича треба бити дужине до две странице А4 формата, а песма до 24 реда, док ликовни радови могу бити рађени техником по избору.

Резултати конкурса биће саопштени на сајту и Фејсбук страници Библиотеке, 26. априла

Share.

Comments are closed.

Skip to content