2019-06-18T09:52:19+02:00 18. јуна, 2019. 09:52 |

КОШАРКА: Почетак припрема 18. августа

 

 

Уласком у Прву регионалну кошаркашку лигу „Запад-А“ примаран задатак КК „Пожаревац“ у сезони 2018/19. био је да се избори опстанак. То је и остварено, мада је било малих проблема. Због само једног поена (коша) екипа  се није домогла плеј-оф лиге, већ је као пета, а са истим бројем бодова (22) као и четврти Зекас из Раче, морала да игра у плеј-аут лиги.

Бивши дугогодишњи председник Дарко Милојевић у јануару изненада подноси неопозиву оставку „из линих и моралних разлога“. Тај проблем је врло брзо решен. Одржана је одмах редовна Скупштина која је прихватила његову оставку, а за новог председника изабран је једногласно познати бивши кошаркашки ас и интернационалац Стеван Нађфеји. Био је то пун погодак.  Екипа је тренирала и играла, када је средином марта и новоизабрани председник поднео оставку због оствареног тренерског ангажмана, обзиром да је већ радио као кошаркашки стручњак у београдским клубовима. Био је то председник са најкраћим стажом у историји клуба.

У плеј – аут лиги освојено је високо друго место. Зекас (Рача) је први са 27, следе Пожаревац, Студент (Бајина Башта) и Црнокоса (Ивањица) са по 23, а иза њих су: Раднички (Ваљево) 22, Параћин 20, Смедерево 18 и Прва Петолетка (Трстеник) 15.

Статус члана Прве регионалне лиге „Запад-А“ је задржан и то је најважније. Тако ће од наредне јесени КК „Пожаревац“ играти опет у овом високом и јаком такмичењу као једини представник Браничевског округа.

Како време брзо пролази, потребно је што пре да нови председник клуба Угљеша Радмиловић појача руководство и понуди добар стратешки план. У том смислу треба ојачати конкуренцију у играчком кадру. Током минулог првенства осетило се одсуство у игри, због повреде Милоша Ђорђевића, како у одбрани, тако и у нападу.

Тренерски тандем Владимир Влашковић, шеф струке и Виктор Сандић,  помоћник, радиће и у новој сезони. Искусни су и познају квалитет свих екипа у Првој регионалној кошаркашкој лиги „Запад-А“. Почетак припрема за нову сезону заказан је за 15. август. Зато је потребно да новоизабрани први човек  крене у реализацију нових успеха. КК „Пожаревац“ има солидне услове за нормалан рад свих селекција. Љубитељи кошарке желе очекују да гледају квалитетне сусрете под сводом хале спортова у СЦ „Пожаревац“.

 

                                                                                          Текст и фото: Р.Сандић