Свечаном доделом пехара и медаља такмичења Регионалне кошаркашке лиге Централне Србије МК за сезону 2022/2023. спустила се завеса и на овогодишњу лигу јуниора за играче испод 19 година. Екипа КК „Пожаревац”, предвођена тренером Душаном Благојевићем, је у конкуренцији 8 клубова освојила треће место.

Током узбудљиве сезоне остварили су биланс од 9 победа и 5 пораза, исто као и другопласирана екипа „МВП” из Крагујевца, док је шампионску титулу освојила екипа СПД „Раднички д.о.о”, такође из Крагујевца са 12 победа и само 2 пораза.

Руководство клуба оценило је ову сезону као веома успешну, а сличног мишљења је и тренер Благојевић:

– Екипа је састављена од неколико деветнаестогодишњака, док су сви остали млађи, па чак смо имали и неколицину који припадају по узрасту селекцији кадета. Направили смо тренутно најјачи могући састав са којим смо дошли до медаље, односно трећег места у веома јакој конкуренцији клубова из неколико градова централне Србије, рекао је тренер пожаревачких јуниора.

Поред њих, медаље и пехаре у Крагујевцу примила је и селекција КК „Пожаревац” у категорији „мини баскет” која се такмичила у селекцији У11 – група А.

Специфичност њиховог такмичења је тај што се у њему није водио протокол, односно није се бројао резултат. Ипак, и поред тога, дечаци тренера Ивана Папића показали су завидно кошаркашко знање за тај узраст.

Пехаре и медаље је свим селекцијама уручио прослављени некадашњи српски репрезентативац и бивши првотимац београдског Партизана, Миленко Тепић.

С.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content