2018-10-10T08:35:25+02:00 10. октобра, 2018. 08:35 |

КОШАРКА: Пожаревљани желе у Плеј – оф лигу

Пожаревачки кошаркаши почели су првенствену трку. Виши ранг се зове Прва регионалан лига, која има две групе са по осам клубова. „Запад-А“: Јагодина,Зекас (Рача), Параћин, Смедерево 1953, Раднички 1950 (Крагујевац), Прва Петолетка (Трстеник), Пожаревац и Напредак Јуниор (Крушевац). „Запад-Б“: Железничар (Чачак), Црнокоса (Косјерић), Златар (Нова Варош), Студент (Бајина Башта), Клик (Ариље), Раднички ВА (Ваљево), Прибој и Чачак 94.

     Прве четири екипе из сваке групе формирају Плеј оф лигу, а осталих осам екипа игра Плеј аут лигу.У виши ранг иде само првак Плеј оф лиге. Фаворити за освајање титуле првака су: Напредак Јуниор, Златар, Клик, Раднички 1950. и Пожаревац.

     КК „Пожаревац“ је појачао своје редове јер има шампионске амбиције, односно пласман у четири прва клуба у оквиру лиге „Запад -А“.У клуб су се вратили Младен Стојановић (Велика Плана) и Данило Деспотовић (Бољевац). Дошли су и Јован Стринчевић (22,  Смедеревска Паланка) и Марко Свитлица (21, Борча). Остао је и Емир Куртишевски, који је прошле сезоне био носилац игре, а робусни центар  Милош Ђорђевић имао је хируршки захват тако да ће тек у другом делу првенства моћи да помогне својим друговима.

      Стручни тим је остао исти, Владимир Влашковић је шеф струке, а Виктор Сандић, тренер. Очекивања су да ће ова генерација у првенствној сезони (2018/19) препородити кошарку у Пожаревцу и верним навијачима донети пуно радости уз константацију да се може освојити пласман у прве четири екипе у оквиру лиге „Запад-А“, како би се КК „Пожаревац“ нашао у Плеј аут лиги, од осам најбољих клубова, што би био велики успех.

                                                                                         Текст  и  фото:Р.Сандић