Кошаркашка екипа млађих пионира ове такмичарске сезоне постигла је огроман успех  и пласирала се на Ф4 региона Централне Србије. То је највиши домет који деца у том узрасту могу достићи. На почетку сезоне је успостављена сарадња између клубова „ПОСКОК“ и „ПОЖАРЕВАЦ“ и селектирана једна такмичарска група. За тренера је постављен Кристијан Марковић, а за асистента Константин Грујић.

            Такмичење су започеле 24 екипе из Крагујевца, Ћуприје, Јагодине, Крушевца, Аранђеловца, Баточине, Смедерева, Смедеревске Паланке, Петровца на Млави и Параћина подељене по групама. У квалификацијама је одиграно 8 утакмица и остварено 8 победа. Квалитетну лигу Пожаревљани су завршили скором 8-2 ( два тесна и незаслужена  пораза од Шумадије 49-53 и 48-45) и са највише датих (515) и најмање примљених поена (363).

Ф4 је одржан у Крагујевцу. На завршни турнир пласирале су се екипе из Крагујевца: КК Фока, КК МВП и КК Шумадија и екипа из Пожаревца. У полуфиналу Пожаревљани су играли са Фоком и изгубили. За треће место играно је са Шумадијом и опет је утакмица изгубљена са два поена разлике.

Share.

Comments are closed.

Skip to content