2018-12-18T14:14:16+01:00 18. децембра, 2018. 11:33 |

КОСТОЛАЦ: Електропривреда пренела део имовине

Председник Серџо Крстаноски

На последњој седеници Скупштине Градске општине Костолац одлучено је да се установа Културно – спортски центар „Костолац“, чији је оснивач Градска општина, преименује у Центар за културу „Костолац“, са делокругом рада културно – уметнички, музејске делатности и туризам.

До измене је дошло због упутства Министарства финансија по Закону о буџетском систему да индиректни корисници буџета не могу спајати различите делатности. Спорт ће у Центру за културу „Костолац“ до оснивања посебне установе бити споредна делатност.

Одговарајући на одборничка питања, председник ГО Костолац Серџо Крстаноски је потврдио да је Костолцу потребан Спортски центар, а да ће установа бити формирана следеће године, када се окончају послови око преноса имовине „Електропривреде Србије“ Граду Пожаревцу.

– Тачно 7. децембра, сви објекти, укључујући Спортску халу, Дом омладине, стадион и плажу „Топољар“, предати су на коришћење Граду Пожаревцу и остаје да се изврши преузимање од стране установа. С обзиром на то да су објекти у лошем стању и да им је потребна реконструкција, то ће ући у финансијски план предлога буџета за 2019. годину. Иначе, потребно је око 26 милиона динара на годишњем нивоу за трошкове и плате двадесетак радника, који би били ангажовани на одржавању, истакао је Крстаноски.

На скупштинском заседању констатовано је и то да је реализација буџета за ову годину, у периоду до 1. децембра, већа од 60 одсто.

До краја децембра очекује се још једна костолачка Скупштина, када би одборници требало да одлуче о буџету за 2019. годину.