2018-08-02T09:13:49+02:00 2. августа, 2018. 09:13 |

Костолац: Надигравање стотину рукометашица

На отвореним теренима Спортско – рекреативног центра „Топољар“ организован је 10. Турнир у рукомету на песку, у женској конкуренцији.

За титулу победника надметало се стотину рукометашица окупљених у десет екипа – шест у сениорској и четири у млађој категорији. Уз Костолчанке надигравале су се екипе из Пожаревца, Београда, Тополе, Колубаре.

Турнир су у категорији сениорки освојиле ветеранке костолачког „Рудара“, друго место освојила је екипа из Колубаре, а треће ЖРК „Пожаревац“.

За најбољу играчицу проглашена је Ана Благојевић (ЖРК „Рудар“), најбољи стрелац је била Милица Нешић из Колубаре, а најбољи голман на такмичењу Данијела Трајковић из екипе ветеранки костолачког „Рудара“.

У категорији млађих екипа, турнир је освојио Женски рукометни клуб „Пожаревац“. Другопласирана је екипа ЖРК „Колибри“ из Горње Трнаве, а трећи је ЖРК „Рудар“.

Најбоља рукометашица такмичења млађих категорија је Валентина Станојевић, најбољи стрелац Андреа Вратоњић, док је за најбољег голмана проглашена Марија Јефтинијевић.

Пехаре и медаље најбољима је уручио председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, пожелевши им пуно успеха у даљој спортској каријери. Похвалнице је испред домаћина уручио Миле Благојевић.

Иначе, јубиларни Турнир у рукомету на песку организовали су Женски рукометни клуб „Рудар“ из Костолца, Културно – спортски центар „Костолац“, Рукометни савез Србије и Рукометни савез Браничевског округа, под покровитељством Градске општине Костолац.