Поводом Светског дана књиге и ауторских права у костолачком Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац одржано је такмичење  ученика рецитатора од 5. до 8. разреда Основне школе „Јован Цвијић“ и ученике од 1. до 4. разреда Техничке школе са домом ученика “Никола Тесла” Костолац. У првој категорији победио је Никола Бундало, 2. место освојила је Ленка Керић  а  треће Петар Стевановић. Похваљени су Давид Животић, Хатиџе Џемаили и Сава Лазић. Када је о старијој категорији реч, победник је Јован Жикић 2. место припало је Лазару Стојковићу а 3. Ненаду Ђокић. Похваљени су Маша Јовановић, Илија Стокић, Петар Божић и Марко Живојиновић. Награду за најемотивније казивање стихова освојио је Никола Бундало а награду за најшармантнији наступ освојила је Анастасија Павловић.

На такмичењу рецитатора учествовало је 14 ученика Основне школе које су оцењивали  Нада Вулић, Александра Ристић Стевић, Матилда Вељковић, Драгана Кнежевић и Марија Копун  и 16 ученика Техничке школе које су оцењивали Гордана Славковић, Магдалена Реџовић, Верослава Малешевић, Весна Љубисављевић и Марија Копун.

Овај  догађај употпунила је вокални солиста Јана Милошевић, ученица прве године Пожаревачке гимназије.

Библиотека је обезбедила лепе и вредне награде за победнике док су спонзори били Народна библиотека „Илија М. Петровић“, Компанија „Бамби“, Бутик обуће „Мона“ из Лесковца, Удружење „Друштво Ром Костолац“, Ауто школа „Сале“, Пицерија „Галија“, Центар за културу Костолац и Удружење Подстрек-100-ић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content