У костолачкој Радној јединици ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац почела је расподела 1.500 канти за смеће од 120 литара. За грађане су канте бесплатне, с обзиром на то да је њихова набавка финансирана средствима из буџета града Пожаревца.

Акцији су присуствовали и председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, чланица Већа задужена за културу, спорт, здравство и образовање Маријана Божић и управник Радне јединице Комуналних служби у Костолцу Дејан Ракић.

Крстаноски је истакао да се Градска општина понаша одговорно према животној средини, и додао:

– Прошле године радило се на целој територији Градске општине. Радило се на уређењу зелених површина, чишћењу и сређивању јавних површина, као и чишћењу дивљих депонија. До краја протекле године скоро све дивље депоније су очишћене, потом, постављене су заштитне ограде и билборди са едукативним порукама „Не прљајмо Костолац“ и „За лепши и чистији Костолац“.

– Ову акцију спроводи локална самоуправа Града Пожаревца, која је у 2019. години издвојила више од 27 милиона динара за набавку канти за смеће, од којих је део намењем и грађанима Градске општине Костолац. Отуда се захваљујемо, јер је значајна помоћ грађанима, али и раду Комуналних служби у Костолцу, рекао је председник Крстаноски.

Управник костолачких Комуналних служби Дејан Ракић нагласио је да ће сваки корисник добити канту, и додао:

– Захваљујем се грађанима што су послушали апел о динамици доласка, јер су првих дана биле гужве. Циљ је да Костолац буде чистији. Данас није свако у ситуацији да одвоји 4 до 5 хиљада динара за канту, тако да је ово значајна помоћ грађанима, али и радницима Комуналних служби, којима ће посао бити олакшан. Дугорочно, то је допринос чистијем животном окружењу.

Ракић је том приликом подсетио и на комплетно уређење пијаце у Костолцу, истакавши значај постојеће сарадње и разумевања директора ЈКП “Комуналне службе” Пожаревац Слободана Јовића, као и представника Града Пожаревца и Градске општине Костолац.

Детаљније у недељним новинама “Реч народа”, које су у продаји од уторка, 16. априла.

Share.

Comments are closed.

Skip to content